Directorul SC Grossmann, cercetat în dosarul CUMNATUL, plasat în arest la domiciliu

Directorul SC Grossmann, cercetat în dosarul CUMNATUL, plasat în arest la domiciliu

Directorul SC Grossmann Engineering Group, Ilie Dragan, arestat preventiv in dosarul privind fraudarea de fonduri europene in care este vizat si cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, a fost plasat in arest la domiciliu, decizia instantei supreme fiind definitiva.

Potrivit datelor postate pe site-ul oficial al Inaltei Curti de Casatie si Justitiei, instanta a admis, marti, contestatia formulata de Ilie Dragan impotriva deciziei prin care a fost dispusa arestarea preventiva a sa.

Astfel, magistratii au respins propunerea de arestare a inculpatului formulata de procurori si au dispus luarea masurii arestului la domiciliu fata de Ilie Dragan pe o durata de 30 de zile, de la 3 martie 2015 la 1 aprilie 2015 inclusiv, decizia fiind definitiva.

Procurorii din cadrul DNA Ploiesti au dispus inceperea urmaririi penale fata de Ilie Dragan pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si deturnare de fonduri europene destinate unui proiect privind extinderea retelei de canalizare a orasului Comarnic.

Contractul avand ca obiect 'Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic' a fost atribuit de catre SC Hidro Prahova (societate cu capital integral de stat la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar) asocierii SC Grossmann Engineering Group S.R.L. - SC Euro Construct Trading 98 S.R.L. si a fost semnat la data de 13.01.2012.

Conform DNA, in perioada 2011- 2015, Ilie Dragan, in calitate de director in cadrul SC Grossmann Engineering Group, impreuna cu inculpatii Iulian Hertanu, Vladimir Ciorba si Mihail Coman, a constituit un grup infractional pentru a actiona in vederea adjudecarii frauduloase a unui contract de lucrari finantat preponderent din fonduri europene, insusirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana si sustragerii de la plata contributiilor datorate catre stat.

'Inculpatul Dragan Ilie Florin s-a implicat personal in efectuarea de plati de la SC Grossmann Engineerig SRL catre 2 agenti economici pe care ii controla in calitate de asociat si administrator si a extras personal sume de bani din conturile SC Grossmann Engineerig SRL si ale altor doua firme controlate de grupul infractional si folosite in scopul aratat', se arata in comunicatul citat.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului au deturnat din cadrul proiectului si si-au insusit in interes propriu suma totala de 7.797.410 lei (bani ridicati in numerar din conturi ale persoanelor juridice ti fizice, reprezentand un procent de aproximativ 54% din totalul sumelor ce au fost identificate ca fiind achitate de SC Grossmann Engineerig SRL catre 'partenerii' la care se pretinde ca au fost subcontractate lucrari) si s-au sustras de la plata catre stat, prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 lei.

In acelasi dosar, sunt cercetati in stare de arest preventiv Iulian Hertanu, cumnat al premierului Victor Ponta, si omul de afaceri Vladimir Ciorba, in timp ce deputatii Vlad Cosma si Sebastian Ghita, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, fostul consilier judetean Mihail Coman, omul de afaceri Liviu Munteanu, dar si directorul de productie al SC Hidro Prahova, Iuliu Virgiliu Roman, sunt cercetati sub control judiciar.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 Vă era dor de o jigodie? Uite-o!

3 A ales bine Reghecampf! I se spune „Gură de Aur”!

4 Poza asta spune tot...

5 Așa o fi?