DNA: Aurica Budescu, președintele Judecătoriei Făurei, reținută pentru luare de mită

Aurica Budescu, președintele Judecătoriei Făurei din județul Brăila, a fost reținută sâmbătă pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, într-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Galați al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

"Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a reieșit că în cauză exista date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la data de 4 noiembrie 2014, în calitate de președinte al Judecătoriei Făurei, județul Brăila și, implicit, de judecător, având repartizat spre soluționare un dosar, a pretins de la un martor denunțător o sumă de bani, în legătură cu soluționarea favorabilă a dosarului în care această persoană avea calitatea de petent contestatar al unui proces-verbal de sancționare contravențională", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de DNA.

Pe 28 noiembrie 2014, după ce dosarul fusese între timp soluționat prin înlocuirea sancțiunii amenzii contravenționale în cuantum de 20.000 de lei cu sancțiunea avertismentului, judecătoarea a primit de la martorul denunțător suma de 1.000 de euro, ocazie cu care a fost prinsă în flagrant, se mai precizează în comunicat.

Inculpata urmează să fie prezentată în cursul zilei de sâmbătă la Curtea de Apel Galați, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În instrumentarea dosarului, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

2 Birchall îi dă masca jos lui Dăncilă! Noi dezvăluiri pe Facebook

3 ALERTĂ Gigel Știrbu (PNL): Locuitorii din județul Olt care primesc ajutoare sociale, amenințați că dacă nu vot…

4 Mafia PSD / Teodorovici nu a revendicat peste 84 milioane de euro, ca despăgubire a statului din Dosarul retroce…

5 CTP nu va mai apărea în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu de la Digi24

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel