DNA: Directorul general al CET Bacău, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

DNA: Directorul general al CET Bacău, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis în judecată pe Neculai Olaru, director general al SC CET SA Bacău, pentru abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, în același dosar au fost deferiți justiției Marius Stănilă, director comercial al CET SA Bacău la data faptei, pentru instigare la abuz în serviciu, Ioan Hanu, consilier juridic în cadrul societății, pentru complicitate la abuz în serviciu.

"În 7 ianuarie 2013, în calitate de director general, Neculai Olaru, ajutat de Ioan Hanu, a încheiat un contract de asistență juridică, prin care SC CET SĂ Bacău a suportat onorariul, în valoare de 22.000 lei, al unui apărător ales pentru Marius Stănilă, într-un dosar penal, aflat pe rolul Judecătoriei Bacău. În acel dosar, la 30 octombrie 2012, procurorii DNA Bacău au dispus trimiterea în judecată a lui Marius Stănilă, în sarcina acestuia reținându-se infracțiunile de șantaj și abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi.

Prin încheierea acestui contract, Marius Stănilă a obținut un avantaj patrimonial în cuantum de 22.000 lei, reprezentând onorariul apărătorului ales, ce a fost plătit de SC CET SĂ Bacău, sumă ce reprezintă și prejudiciul cauzat acestei firme", se arată în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...