DNA: Dumitru Damian, șeful Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, trimis în judecată

DNA: Dumitru Damian, șeful Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, trimis în judecată

Procurorii DNA Constanța l-au trimis în judecată pe Dumitru Damian, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Tulcea și președinte al Comisiei județene de examen Tulcea, pentru instigare la abuz în serviciu.

În dosar au mai fost deferiți justiției doi profesori corector în cadrul examenului de bacalaureat — sesiunea august 2014, respectiv Mariana Gabi Costache, pentru abuz în serviciu, și Greta Gianina Samoilă, pentru abuz în serviciu și fals material în înscrisuri oficiale.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, în 30 august 2014, Damian Dumitru, încălcând-și atribuțiunile de serviciu de președinte al Comisiei județene de examen Tulcea, a determinat-o pe Mariana Costache să acorde nota 8 pentru lucrarea la disciplină 'Geografie' a unei candidate, persoană care inserase în prealabil în cuprinsul lucrării semne distinctive pentru recunoașterea identității sale.

"Aceeași solicitare a lui Damian Dumitru a ajuns și la cunoștința inculpatei Samoilă, primul profesor corector, care a modificat personal răspunsurile candidatei, în așa fel încât acesteia din urmă să îi poată fi acordată nota 8. Prin aceste acțiuni, inculpații au provocat o vătămare a intereselor legitime ale unității de învățământ care organiza examenul, respectiv de a înregistra rezultate corecte, precum și un folos necuvenit candidatei, constând în obținerea nemeritată a unei note superioare la disciplina 'Geografie', cu consecința promovării examenului de bacalaureat", susțin procurorii.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …