DNA: Mircea Cosma are obligația de a nu exercita funcția de președinte al CJ Prahova pe perioada controlului judiciar

DNA: Mircea Cosma are obligația de a nu exercita funcția de președinte al CJ Prahova pe perioada controlului judiciar

Direcția Națională Anticorupție informează că procurorii au dispus măsura controlului judiciar față de deputatul Vlad Cosma și față de tatăl său, Mircea Cosma, care are obligația de a nu exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți AGERPRES, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, față de Mircea Cosma, șeful CJ Prahova și președinte al Organizației Județene Prahova a unui partid, iar ulterior vicepreședinte al acelui partid, pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat și folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite, și față de Vlad Cosma, deputat, pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat.

"Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Mircea Cosma trebuie să respecte obligația de a nu exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova. În plus, inculpații Mircea Cosma și Vlad Cosma trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la DNA Ploiești, ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată DNA Ploiești cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova — Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească țara, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent; să nu se apropie de alte persoane nominalizate și să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme", se arată în comunicat.

DNA menționează că celor doi li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În cauză, se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Sursa citată amintește că Mircea Cosma și Vlad Cosma au fost trimiși în judecată într-un dosar separat instrumentat de procurorii DNA în aprilie 2014. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...