DNA: Șeful Biroului Executare Silită Persoane Juridice din ANAF Satu Mare, reținut

DNA: Șeful Biroului Executare Silită Persoane Juridice din ANAF Satu Mare, reținut

Procurorii DNA l-au reținut pe Istvan Soos, șef Birou Colectare și Executare Silită Persoane Juridice în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Satu-Mare la data faptelor, pentru spălare de bani și complicitate la luare de mită în formă continuată, urmând a fi prezentat, marți, la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți AGERPRES, în perioada noiembrie — decembrie 2013, respectiv martie 2014, inculpatul Soos, în calitate sa de șef Birou, în urma unei înțelegeri prealabile cu șeful său, Ioan Ardelean, a pretins de la un agent economic, în numele acestuia din urmă, mai multe obiecte de mobilier (canapele fixe și extensibile, pat dormitor, saltele, perne etc.), în vederea mobilării a 4 locuințe ce aparțineau celor doi sau unor rude ale acestora.

"Aceste bunuri, în valoare totală de aprox. 12.500 lei, au fost livrate de firma respectivă la adresele indicate de inculpatul Soos, fără a fi achitate de beneficiari. În schimbul acestui folos patrimonial, Istvan Soos i-a dat de înțeles reprezentantului societății comerciale respective, că șeful său va proteja activitatea firmei, cu ocazia derulării unor controale fiscale desfășurate de către inspectorii fiscali din AJFP Satu-Mare, în perioada noiembrie-decembrie 2013", susțin procurorii.

DNA precizează că, pentru a disimula primirea bunurilor respective, cu titlu de mită, Isvan Soos i-a dispus agentului economic să întocmească o factură către firma unei rude, care nu a fost înregistrată în contabilitatea societății respective și nici nu a fost achitată până în prezent.

În urmă cu o lună, DNA a anunțat că a fost reținut pe Ioan-Mircea Ardelean, fost director executiv al Administrației Județene a Finanțelor Publice Satu Mare, pentru luare de mită.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații — Direcția Județeană Satu-Mare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...