Doi turişti blocaţi cu maşina pe un drum din Bucegi, cu zăpadă de jumătate de metru, au fost salvaţi

Doi turişti au rămas blocaţi, luni, cu un autovehicul de teren pe un drum din Masivul Bucegi, din cauza stratului de zăpadă de peste jumătate de metru, cei doi fiind ajutaţi de jandarmii montani din Dâmboviţa să scoată maşina de pe drumul înzăpezit şi să ajungă cu bine la destinaţie.

Doi turişti blocaţi cu maşina pe un drum din Bucegi, cu zăpadă de jumătate de metru, au fost salvaţi (Imagine: Liviu Chirică/Arhiva Mediafax Foto)

Un bărbat din Braşov şi o femeie din Bucureşti, aflaţi la munte, au rămas blocaţi, luni, pe drumul judeţean 713 care face legătura între Cota 1000 din Masivul Bucegi şi Piatra Arsă, informează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa.

Potrivit sursei citate, cei doi au urcat pe un drum montan cu o maşină de teren care a derapat şi nu şi-a mai putut continua deplasarea în condiţiile în care stratul de zăpadă în zonă ajunge la 60 de centimetri.

Jandarmii de la postul montan Zănoaga i-au ajutat pe cei doi să scoată maşina din zona în care aceasta rămăsese înzăpezită şi să-şi continue drumul, ei ajungând în siguranţă la destinaţie.

Conform datelor furnizate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, sectorul de drum DJ 713 de la DN 71 - Cabana Cuibul Dorului - Şaua Dichiului - Cabana Piatra Arsă este închis circulaţiei publice. Accesul în Platoul Padina se realizează pe traseul DJ 714 Glod - Sanatoriul Moroeni - Peştera. Pe acest tronson se recomandă doar deplasările cu autovehicule echipate corespunzător drumurilor montane. Autorităţile recomandă şoferilor atenţie sporită, întrucât pe acest drum există posibilitatea de dislocare a unor bolovani din versanţi în mai multe zone.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 Greșește undeva omul ăsta?