Dolj: Percheziţii la o grupare care a vândut canabis sintetic amestecat cu salvie şi diluanţi

Dolj: Percheziţii la o grupare care a vândut canabis sintetic amestecat cu salvie şi diluanţi

Procurorii DIICOT fac 33 de percheziţii, marţi, la persoane suspectate că au vândut canabis sintetic amestecat cu salvie şi diluanţi, liderul şi zece membri ai grupării urmând să fie duşi la audieri. 

Potrivit unor surse judiciare, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Craiova au descins la locuinţele membrilor grupării, din municipiul Craiova şi din două localităţi învecinate, într-un dosar în care a fost începută urmărirea penală pentru constituire a unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce un efect psihoactiv, cunoscute ca produse etnobotanice.

Gruparea formată din 20-25 de persoane, constituită în perioada ianuarie-februarie, ar fi procurat, din ţară şi din străinătate, în special din Spania, substanţe care conţin canabis sintetic. Ulterior, aceste substanţe erau amestecate cu plante medicinale, cum ar fi salvia, şi cu diluanţi, obţinându-se astfel un produs cu efecte psihoactive.

Substanţele erau vândute la preţul de 10 lei pentru un pliculeţ de 0,1 - 0,2 grame, au precizat sursele citate.

Anchetatorii îi vor duce la audieri pe liderul grupării şi pe zece membri cu funcţii de execuţie de la nivelurile 1 şi 2, care controlau vânzătorii produselor etnobotanice, pe numele celor 11 suspecţi fiind emise mandate de aducere.

La percheziţii participă poliţişti de la mai multe Brigăzi de Combatere a Criminalităţii Organizate, acţiunea fiind sprijinită de Serviciul Operaţiuni Speciale Dolj şi de Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 Interesante amănunte...

5 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....