Dosar corupție CJ Brașov: Aristotel Căncescu folosea un post local tv ca paravan pentru mită

Dosar corupție CJ Brașov: Aristotel Căncescu folosea un post local tv ca paravan pentru mită

Președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu, a folosit un post local tv ca paravan pentru primirea mitei, dar și ca spațiu în care își negocia ''infracțional'' contractele de achiziții publice, se arată în referatul DNA privind propunerea de arestare preventivă a acestuia.

Președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu, și Radu Ispas, administrator public CJ Brașov, au fost reținuți luni seară de procurorii DNA. Printre acuzațiile aduse în cazul lui Aristotel Căncescu se află abuz în serviciu, luare de mită și trafic de influență.

"Probatoriul administrat până în acest moment al cercetărilor a relevat că inculpatul avea ca modalitate de încasare a mitei folosirea SC Canaris SRL (un TV local, și sub formă de publicitate sau urări de sărbători încasa de la firme mită) ca paravan și ca locație în care președintele CJ Brașov negocia 'infracțional' contracte care au determinat de-a lungul anilor plăți nejustificate de către Consiliul Județean Brașov", susțin procurorii.

Anchetatorii au reținut că între Căncescu și SC Ramb Sistem, SC Canaris — firmă deținută de șeful CJ Brașov există o strânsă legătură infracțională asupra controlului plăților nelegale din bugetul public și mascării situației reale a lucrărilor efectuate și care au fost decontate nelegal, precum și asupra activității în curs de desfășurare vizând atribuirea nelegală a contractului de achiziții publice în favoarea respectivei societăți.

DNA a mai constatat că, în scopul realizării acestor ''favoruri abuzive'', Aristotel Căncescu se folosea de persoane din instituția pe care o conduce, de oameni cu funcții importante în CJ, dar și de "politicieni, care, la un semn al acestuia, s-au conformat fără rezerve pentru a-l sprijini în demersul infracțional și care fac obiectul cercetărilor în prezenta cauză".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...