Dosar penal după decesul nepoatei lui Dumitru Prunariu

Dosar penal după decesul nepoatei lui Dumitru Prunariu

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar în legătură cu moartea suspectă a nepoatei cosmonautului Dumitru Prunariu. Potrivit Biroului de presă al Parchetului Capitalei, procurorii au fost sesizați în acest caz de medicii de la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" din Capitală, în vederea realizării unei autopsii la INML.

Arina Prunariu, nepoata de 11 ani a cosmonautului Dumitru Prunariu, a decedat duminică la Spitalul "Matei Balș" din București, diagnosticul pus de medici fiind meningită.

În urmă cu o săptămână, fetița a mers într-o tabără de copii organizată lângă ruinele cetății antice Capidava, județul Constanța, după care a stat câteva zile cu familia la mare în stațiunea Mamaia.

La întoarcere în București, Arina a acuzat dureri de stomac, vărsături și febră.

Părinții au chemat o ambulanță privată, iar medicul care a consultat-o pe fetiță i-a pus diagnosticul de enterocolită și amigdalită și i-a prescris o rețetă, luând decizia de a nu o duce la spital.

Starea fetiței s-a înrăutățit, astfel încât a fost transportată de urgență la Spitalul "Matei Balș", unde a decedat. Medicii de aici au pus diagnosticul de meningită.

După tragedie, Ministerul Sănătății a demarat o anchetă, fiind efectuate verificări după ce în presă au apărut informații că medicul care s-a deplasat acasă la fetiță nu a transportat-o imediat la spital și ar fi pus un diagnostic greșit. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?