Dosar Scripcaru: Călin Pop a colaborat cu procurorii, recunoscând înțelegerea privind mita electorală (surse)

Dosar Scripcaru: Călin Pop a colaborat cu procurorii, recunoscând înțelegerea privind mita electorală (surse)

Călin Pop, administrator de firmă, anchetat în dosarul primarului din Brașov, George Scripcaru, a colaborat cu procurorii, recunoscând înțelegerea privind mita electorală, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Pop a fost reținut alături de edilul Brașovului și alte două persoane, însă el nu va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, în cazul său fiind dispus control judiciar pentru 60 de zile.

Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, a fost reținut luni seara, fiind acuzat de luare de mită și abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit — 4 infracțiuni.

Potrivit DNA, George Scripcaru, în perioada 2010 — 2012, în baza unei înțelegeri prealabile cu alte persoane, a acționat și a determinat funcționari din Primăria/ Consiliul Local Brașov și angajați din cadrul SC CET SA și SC Tetkron SRL să-și exercite defectuos atribuțiile de serviciu cu ocazia încheierii unor contracte/convenții cu o firmă, urmărind obținerea pentru aceasta și persoanele care o administrau de foloase necuvenite, respectiv sume de bani și bunuri din patrimoniul societăților deținute de municipalitate.

"Ca urmare a înțelegerii prealabile cu administratorul unei alte societăți comerciale, a atribuit firmei controlate de acesta un contract de lucrări (deși societatea nu avea experiență în domeniu), iar ulterior a dispus decontarea unor lucrări neefectuate. O parte din banii obținuți în mod injust au fost utilizați, din dispoziția sa, pentru achiziționarea de materiale electorale în campania pentru alegerile locale din anul 2012. Pentru acoperirea acestor fapte, George Scripcaru a dat dispoziții să se post-constituie înscrisuri și, ulterior, a solicitat Consiliului de Administrație al SC Tetkron SRL 'să găsească vinovați' pentru decontările nelegale, indicând chiar trei angajați, deși cunoștea situația reală a acestor operațiuni financiare. Ulterior, funcționarii respectivi s-au conformat, în sensul că au constituit comisia de disciplină pentru cercetarea acelor persoane", susțin procurorii. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Cum a eliminat o capră din Ucraina 40 de soldați ruși

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie