Dosarul Apa Nova: Foști directori francezi ai companiei, citați ca suspecți pentru a fi audiați la DNA Ploiești

Dosarul Apa Nova: Foști directori francezi ai companiei, citați ca suspecți pentru a fi audiați la DNA Ploiești

Bruno Roche si Laurent Lalague, fosti directori francezi ai companiei Apa Nova, au fost citati miercuri la sediul DNA Ploiesti pentru a fi audiati in calitate de suspecti in dosarul de cumparare de influenta si trafic de influenta care vizeaza compania, anunta Agerpres, citand surse judiciare. Potrivit surselor citate, Lalague nu s-a prezentat in fata procurorilor, la sediul DNA sosind doar avocatii acestuia, carora anchetatorii le-au adus la cunostinta acuzatiile care i se aduc fostului director al Apa Nova.

La sediul DNA Ploiesti este asteptat sa se prezinte Bruno Roche, care a fost citat tot in calitate de suspect in acest dosar. Cei doi sunt acuzati de cumparare de influenta in dosarul in care este implicata compania Apa Nova, alaturi de fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, si de oamenii de afaceri Vlad Moisescu si Ovidiu Semenescu.

Potrivit datelor din dosar, Bruno Roche a fost numit director al Apa Nova Bucuresti in anul 2008, detinand aceasta functie pana in 2013, el fiind anterior acestei perioade director al Apa Nova Ploiesti.

Din 2013, functia de director general al Apa Nova Bucuresti a fost preluata de Laurent Lalague pana in iunie 2015 cand in acest post a fost numita Lavinia Saniuta.

Cei doi sunt fosti administratori unici ai Veolia Apa Servicii, iar Bruno Roche este in acest moment membru al Consiliului de administratie al Apa Nova Bucuresti.

Procurorii sustin ca cei doi francezi sunt gestionarii unor conturi secretizate care fac imposibila determinarea platilor efectuate de societatile grupului Veolia, conturile respective fiind folosite pentru plata sumelor cu destinatie ilicita.

Procurorii mai arata, in documentele din dosar, ca omul de afaceri Ovidiu Semenescu derula activitatile ilegale care vizeaza compania Apa Nova avand complicitatea 'directa si interesata' a celor doi fosti manageri ai companiei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

2 „O fată dezbrăcată şi sângerândă urla pe trotuar. Cel mai probabil îi dăduseră drogul violului“

3 Așa o fi? / Continuă tradiția turnătorilor de lux la DNA în PSD?

4 Citiți ce va fi în Grecia!

5 „Ciorba a devenit un fel de caviar” / Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia