Dragnea: Îi rugăm pe colegii din Opoziție să fie prezenți la Comisiile de cultură pentru a discuta raportul TVR

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a făcut un apel marți către parlamentarii din Opoziție să fie prezenți la comisiile reunite de cultură pentru a se discuta raportul TVR.

"Suntem astăzi în situația în care cei 2.700 de angajați nu mai au garanția că mai au siguranța locului de muncă și nu din vina lor. Suntem în situația în care cetățenii plătesc taxe pentru TVR dar nici eu nu mai am garanția că această instituție mai poate funcționa. (...) Suntem în situația în care actuala conducere a TVR și-a asumat un plan de redresare pe care nu l-a respectat. Drept pentru care, pentru a salva Televiziunea publică, pentru a salva și locurile de muncă și a le da o perspectivă oamenilor care muncesc în TVR, îi rugăm pe colegii din Opoziție să fie prezenți la comisiile reunite de cultură pentru a se discuta raportul TVR, în condițiile în care avem deja un raport de la Comisiile de buget-finanțe, un raport negativ asupra modului în care au fost gestionați banii de acolo", a afirmat Dragnea la finalul ședinței liderilor coaliției de guvernare, care a avut loc la sediul PSD.

Președintele social-democraților a adăugat că nu se ia în calcul intrarea în insolvență a Televiziunii publice, dar nici mărirea taxei TV așa cum a solicitat actuala conducere.

"Nu luăm în calcul asta (intrarea în insolvență — n.r.). Sunt două obiective majore din punctul meu de vedere: salvarea acestei instituții (...) și, doi, cei care muncesc acolo și care nu au vină pentru situația în care este TVR să aibă o perspectivă certă. Nu poți să arunci pe drumuri 2.700 de oameni. (...) Este și o cerere oficială de a se mări taxa pe care o plătesc cetățenii. Or, refuzăm categoric să luăm în calcul această situație", a mai spus Dragnea.

El a precizat că nici demiterea conducerii TVR nu rezolvă criza din instituție, ci "e nevoie de o discuție cât mai amplă".

"Poziția colegilor din Opoziție de a nu se prezenta la comisie nu ajută Televiziunea publică. (...) Orice zi de întârziere nu face decât să îngroape și mai mult TVR", a conchis liderul PSD. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată un prădător PNL mufat la resursele statului. A și dat primul tun

2 Noua modă la Buzău / eleva cu pușcălău

3 Rareș Bogdan / „În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu z…

4 PNL, porcării identice cu PSD! Îți vine să vomiți când citești așa ceva!

5 Primul șoc pentru penali! Predoiu deschide ușa reintrării SRI în lupta anticorupție

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară