Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Dragnea: Îi rugăm pe colegii din Opoziție să fie prezenți la Comisiile de cultură pentru a discuta raportul TVR

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a făcut un apel marți către parlamentarii din Opoziție să fie prezenți la comisiile reunite de cultură pentru a se discuta raportul TVR.

"Suntem astăzi în situația în care cei 2.700 de angajați nu mai au garanția că mai au siguranța locului de muncă și nu din vina lor. Suntem în situația în care cetățenii plătesc taxe pentru TVR dar nici eu nu mai am garanția că această instituție mai poate funcționa. (...) Suntem în situația în care actuala conducere a TVR și-a asumat un plan de redresare pe care nu l-a respectat. Drept pentru care, pentru a salva Televiziunea publică, pentru a salva și locurile de muncă și a le da o perspectivă oamenilor care muncesc în TVR, îi rugăm pe colegii din Opoziție să fie prezenți la comisiile reunite de cultură pentru a se discuta raportul TVR, în condițiile în care avem deja un raport de la Comisiile de buget-finanțe, un raport negativ asupra modului în care au fost gestionați banii de acolo", a afirmat Dragnea la finalul ședinței liderilor coaliției de guvernare, care a avut loc la sediul PSD.

Președintele social-democraților a adăugat că nu se ia în calcul intrarea în insolvență a Televiziunii publice, dar nici mărirea taxei TV așa cum a solicitat actuala conducere.

"Nu luăm în calcul asta (intrarea în insolvență — n.r.). Sunt două obiective majore din punctul meu de vedere: salvarea acestei instituții (...) și, doi, cei care muncesc acolo și care nu au vină pentru situația în care este TVR să aibă o perspectivă certă. Nu poți să arunci pe drumuri 2.700 de oameni. (...) Este și o cerere oficială de a se mări taxa pe care o plătesc cetățenii. Or, refuzăm categoric să luăm în calcul această situație", a mai spus Dragnea.

El a precizat că nici demiterea conducerii TVR nu rezolvă criza din instituție, ci "e nevoie de o discuție cât mai amplă".

"Poziția colegilor din Opoziție de a nu se prezenta la comisie nu ajută Televiziunea publică. (...) Orice zi de întârziere nu face decât să îngroape și mai mult TVR", a conchis liderul PSD. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

2 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

3 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Cum va arăta structura noului guvern PNL. Ministerele care dispar. Schița momentului

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!