Dragnea: Nu cred că președintele poate să meargă degeaba la Bruxelles, ci prezintă poziția României

Dragnea: Nu cred că președintele poate să meargă degeaba la Bruxelles, ci prezintă poziția României

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că nu crede că președintele Klaus Iohannis poate să meargă degeaba la Bruxelles la Consiliul European, așa cum a afirmat premierul Victor Ponta, ci pentru a prezenta poziția României.

"Eu am altă abordare. Niciodată nu cred că președintele României poată să meargă degeaba, la Bruxelles, la Consiliul European. Prezintă poziția României care e bine să fie știută. Ea a fost prezentată și de vicepremierul Gabriel Oprea, este important ca poziția țării noastre să fie știută. Nu putem vorbi că merge cineva degeaba la o întâlnire cu liderii europeni", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Premierul Victor Ponta afirmase că președintele Klaus Iohannis "se duce degeaba la Bruxelles" , unde are loc ședința Consiliului European, "pentru că orice se decide acolo, mai puțin politica externă a UE, ține de Guvern".

El a făcut această declarație când a fost întrebat dacă își menține punctul de vedere avansat pe vremea când șef al statului era Traian Băsescu, potrivit căruia la Consiliul European trebuie să meargă prim-ministrul.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a precizat că nu este nevoit să ceară Parlamentului un mandat pentru a participa la Consiliul European, iar premierul Victor Ponta nu va participa niciodată la astfel de reuniuni.

Întrebat într-o conferință de presă dacă, în conformitate cu Legea 373/2013, ar fi trebuit să ceară Parlamentului cu 10 zile înainte un mandat pentru participarea la Consiliul European, șeful statului a afirmat: "Acel paragraf se referă la situația în care participă prim-ministrul la Consiliul European. Or, prim-ministrul nu participă și nu va participa, acest prim-ministru nu va participa niciodată la Consiliul European".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...