După 300 de ani, rămășițele lui Constantin Brâncoveanu s-au întors la Mănăstirea Hurezi

După 300 de ani, rămășițele lui Constantin Brâncoveanu s-au întors la Mănăstirea Hurezi

Moaștele Sf. Martir Constantin Brâncoveanu au fost aduse sâmbătă la Mănăstirea Hurezi din județul Vâlcea, ctitorie a acestuia, după 300 de ani de la moartea domnitorului, de o delegație clericală condusă de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Rămășițele pământești ale lui Constantin Brâncoveanu au fost primite la Mănăstirea Hurezi cu onoruri militare, cu sute de preoți și mii de enoriași din județul Vâlcea, urmând ca o parte din acestea să rămână definitiv la Mănăstirea Hurezi, locul în care domnitorul și-a dorit să fie înmormântat.

Manifestările religioase din județul Vâlcea prilejuite de această ocazie vor avea loc sâmbătă și duminică. Racla în care sunt expuse aceste oseminte va fi expusă lângă Mănăstirea Hurezi pentru mai multe luni.

În urmă cu o săptămână, tot la Mănăstirea Hurezi, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a donat din partea băncii o replică a sabiei domnului Constantin Brâncoveanu.

Mănăstirea Hurezi a fost ctitorită de Constantin Brâncoveanu. Este patrimoniu UNESCO și a fost locul în care Constantin Brâncoveanu, ucis de turci în 1714, și-a dorit prin testamentul său să fie înmormântat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?