Ebola: În Spania, șapte persoane internate, doar un singur caz confirmat (bilanț nou)

Ebola: În Spania, șapte persoane internate, doar un singur caz confirmat (bilanț nou)

Alte trei persoane au fost internate în spitalul Carlos al III-lea din Madrid, în secția pentru bolnavii de Ebola, în timp ce doi pacienți au fost externați sănătoși, ridicând la șapte numărul spitalizărilor, dintre care un singur caz confirmat, a anunțat unitatea medicală miercuri seară, potrivit AFP.

'În această seară (miercuri), au fost internați doi medici și un infirmier', a declarat o purtătoare de cuvânt. Cei doi medici au fost în contact cu pacienta (contaminată cu virusul Ebola). Este vorba despre o femeie care a examinat-o într-un centru medical și despre un medic din orașul Alcorcon, situat la periferia de sud a Madridului, unde ea locuiește, potrivit sursei amintite.

Bolnava este o asistentă medicală în vârstă de 44 de ani care a făcut parte din echipa care a tratat doi călugări spanioli contaminați cu virus în Africa și decedați pe 12 august, respectiv, 25 septembrie.

Infirmierul spitalizat a fost și el în contact cu unul dintre călugări. 'Prezintă simptome, i s-a făcut un test, dar încă nu avem rezultatele', a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Pe de altă parte, o altă asistentă medicală și un inginer, internați marți, au fost externați, ultimele teste fiind negative.

În total, șapte persoane s-au aflat miercuri seara la izolare în spitalul Carlos al III-lea din Madrid: cei trei noi veniți, bolnava, soțul ei și două infirmiere asupra cărora nu a fost oferită nicio informație.

Aproximativ 50 de persoane care au putut fi în contact cu bolnava și călugărul decedat pe 25 septembrie, provenite în special din sistemul spitalicesc, se află deja sub supraveghere. O anchetă este în curs de desfășurare pentru a-i identifica pe toți locuitorii din regiune care au putut fi expuși, cu atât mai mult cu cât asistenta a prezentat simptome încă de pe 29 septembrie, dar a fost internată abia luni, 6 octombrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria