Elena Udrea: Domnului Victor Ponta i se întâmplă ceea ce merită

Elena Udrea: Domnului Victor Ponta i se întâmplă ceea ce merită

Fostul ministru Elena Udrea a declarat luni că premierului Victor Ponta i se întâmplă "ceea ce merită", susținând însă că, dacă în fruntea Guvernului vine Cătălin Predoiu, atunci "am căzut din lac în puț", deoarece acesta are și el un dosar la DNA.

"Domnului Victor Ponta i se întâmplă ceea ce merită, de pe de o parte, și ceea ce era de așteptat. Adică toți cei care nu au ochelari de cal în această perioadă puteau să prevadă faptul că se va ajunge aici cu domnul Victor Ponta. Domnul Victor Ponta are o problemă mare, care, dacă ar fi doar a dânsului, nu ar fi atât de importantă, dar fiind prim-ministru și șeful celui mai mare partid din România devine o problemă a tuturor și anume dânsul este prea arogant și prea țâfnos pentru a înțelege rolul pe care ar fi trebuit să îl joace în această perioadă, fiind totuși al patrulea om în stat", a susținut Elena Udrea.

În opinia Elenei Udrea, Ponta a adoptat o strategie care acum se întoarce împotriva lui.

"Victor Ponta are o obsesie: 'Băsescu și Elena Udrea la pușcărie'. În ceea ce mă privește, au luat-o alții înainte, dar toată această strategie a lui Victor Ponta, care l-a făcut de altfel să piardă și alegerile prezidențiale, se dovedește în aceste momente că se întoarce împotriva lui. Nu poți, pe de o parte, să instigi la o justiție politică, așa cum face dânsul deschizând prin procurorul general Nițu dosare și iarăși dosare lui Traian Băsescu și strigând peste tot în public 'Băsescu și Udrea la pușcărie', și pe de altă parte să te plângi că tu însuți ai avea un dosar care are ca scop schimbarea ta din funcție", a precizat Udrea.

Potrivit acesteia, Ponta se află într-o situație dificilă, pe care însă și-a creat-o singur și de modul în care va gestiona ieșirea din această situație va depinde și soarta actualului guvern.

"Cum pleacă Victor Ponta din fruntea Guvernului, dacă pleacă la o moțiune de cenzură în Parlament sau pleacă cu un dosar penal, și mai ales cine vine în locul lui — de aceste două lucruri depinde însă soarta României. Pentru că am putea avea o problemă și cu cine să vină în locul domnului Victor Ponta. Dacă pleacă Guvernul PSD și, din punctul meu de vedere, mai puțin ultimele măsuri cu scăderea TVA-ului, a fost un guvern neperformant, dar dacă pleacă acest guvern întrebarea este cine ar putea să vină în loc", a mai spus Udrea.

Ea a adăugat că, dacă în locul lui Victor Ponta ar veni prim-ministru Cătălin Predoiu, atunci "am căzut din lac în puț".

"Domnul Predoiu este în dosarul 'Gala Bute'. Domnul Predoiu are o disjungere din acest dosar și oricând acest dosar, când vine pe lista de priorități a DNA, poate să fie un dosar care să îl pună în situația lui Victor Ponta. Copreședintele PNL Alina Gorghiu — și dânsa are probleme nerezolvate sau nelămurite, care se pot transforma în dosare penale. Ca urmare, este foarte greu în acest moment să te gândești că pleacă Victor Ponta cu un dosar penal și vin alții care ar putea avea și ei dosare penale", a susținut Udrea.

Fostul ministru consideră că Victor Ponta ar fi trebuit să demisioneze de multă vreme, însă nu știe dacă acesta ar trebui să plece acum pe motiv că are un dosar penal.

"Actuala clasă politică a intrat în colaps. Politicienii sunt morți de frică, sunt paralizați de frica propriilor schelete pe care le au în dulap și nu mai fac nimic pentru țară. Eu cred că Parlamentul ar putea la fel de bine să se închidă în acest moment, pentru că la modul laș în care se comportă actuala clasă politică și actualul Parlament evident că nu pot face decât rău acestui popor", a mai spus Udrea.

Declarațiile au fost făcute la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde a avut loc luni un nou termen în dosarul "Gala Bute", în care Elena Udrea a fost trimisă în judecată pentru fapte de corupție. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...