Escroci prin telefon, prinşi după ce au fost păcăliţi chiar ei de o bătrână în vârstă de 81 de ani

Escroci prin telefon, prinşi după ce au fost păcăliţi chiar ei de o bătrână în vârstă de 81 de ani

Un deţinut şi o femeie aflată în libertate au fost prinşi de poliţiştii bucureşteni după ce o bătrână, pe care au încercat să o înşele prin telefon, a anunţat Poliţia, după care le-a dat un plic cu hârtii decupate în formă bancnotelor de 100 de lei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.

Potrivit surselor citate, Eufrosina Stancu, o femeie în vârstă de 81 de ani, a fost sunată, vineri, de un bărbat care s-a recomandat ca fiind avocatul fiului ei şi care i-a spus că acesta a lovit cu maşina un copil, internat în stare gravă după accident. Aşa-zisul avocat i-a mai spus bătrânei că are nevoie de 13.000 de euro pentru a se înţelege cu familia victimei, în aşa fel încât autorul "accidentului" să nu ajungă la închisoare.

Ulterior, escrocul a anunţat-o pe bătrână că îşi va trimite asistenta să i-a banii şi i-a cerut adresa.

Victima şi-a dat însă seama că riscă să fie înşelată şi a apelat la un vecin, avocat, după care a sunat la 112.

Oficiali din cadrul Poliţiei Capitalei au declarat, tot pentru MEDIAFAX, că bătrâna a decupat ulterior mai multe hârtii, după forma unei bancnote de 100 de lei, le-a pus într-un plic pe care l-a sigilat şi a aşteptat ca "asistenta avocatului" să vină la ea.

"Astfel, imediat după ce ar fi preluat plicul, femeia a fost interceptată şi imobilizată, fiind condusă la sediul secţiei în vederea continuării cercetărilor. În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că femeia ar fi fost contactată telefonic de către un bărbat, în vârstă de 42 de ani, deţinut în penitenciar, care i-ar fi cerut să meargă acasă la victimă, pentru a ridica o sumă de bani", se arată într-un comunicat remis de Poliţia Capitalei.

Poliţiştii au descins în celula deţinutului, de la Penitenciarul Giurgiu, unde au găsit un telefon mobil şi o cartelă SIM, care au fost ridicate.

Deţinutul şi complicea lui, pusă sub control judiciar, sunt cercetaţi pentru tentativă de înşelăciune şi complicitate la tentativă de înşelăciune.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…