Exercițiu NATO la Galați: Forțe aeropurtate se vor parașuta în Poligonul Smârdan

Exercițiu NATO la Galați: Forțe aeropurtate se vor parașuta în Poligonul Smârdan

Militari din Italia, Spania și Forțele Terestre ale SUA se vor parașuta miercuri în Poligonul Smârdan, județul Galați, în cadrul Exercițiul Swift Response 15, informează Ambasada Statelor Unite. Potrivit sursei citate, exercițiul se desfășoară în patru țări europene, în perioada 17 august — 13 septembrie, și la care participă parașutiști din 11 țări membre ale Alianței Nord-Atlantice.

"Comandantul grupării operative întrunite, care este și comandantul Corpului XVIII Aeropurtat, generalul-locotenent Stephen J. Townsend, și consilierul său pentru problemele subofițerilor, plutonier-adjutant principal Benjamin Jones, se vor parașuta împreună cu militarii. La exercițiul care se desfășoară în Bulgaria, Germania, Italia și România, participă peste 4.800 de militari din Bulgaria, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania și Statele Unite ale Americii", se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.

Swift Response 15 include mai multe asalturi aeropurtate care vor avea loc aproape simultan în poligoanele Smârdan, din România, Hohenfels, din Germania, Novo Selo, din Bulgaria, unde se vor desfășura și antrenamente ulterioare.

Contingentul multinațional care se va antrena în România va include militari italieni din Regimentul 187 Infanterie Aeropurtată, militari spanioli din Brigada 6 Aeropurtată și militari americani din Corpul XVIII Aeropurtat, din Brigada 1 Luptă a Diviziei 82 Aeropurtate și din Batalionul 1 al Regimentului 75 Rangeri. Aceștia vor interacționa, la sol, cu militari ai Batalionului 300 Infanterie din Galați, precizează Ambasada SUA.

Swift Response 15 este cel mai mare exercițiu NATO aeropurtat desfășurat pe continentul european de la încheierea Războiului Rece. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /