Experta anticorupție Laura Ștefan, premiată de Ambasada SUA

Laura Ștefan, expert anticorupție, a câștigat joi premiul "Femeia curajoasă a anului 2015", distincție acordată de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București. Potrivit însărcinatului cu afaceri al SUA în România, Dean Thompson, Laura Ștefan de la Expert Forum este și nominalizarea pe care Ambasada SUA în România o face pentru premiul "Femei curajoase din întreaga lume". Thompson a caracterizat-o pe Laura Ștefan drept "o curajoasă susținătoare a statului de drept, a reformei judiciare și drepturilor omului".

"Chiar și atunci când se confruntă cu insulte și amenințări la adresa sa, ea pledează neobosit pentru toate acestea, iar ONG-ul în cadrul căruia activează, Expert Forum, este un model pentru societatea civilă din România. (...) Laura Ștefan posedă o combinație unică de curaj, cunoștințe și inspirație, care o transformă într-un activist neobosit în domeniul statului de drept, într-un excelent mediator în chestiuni dificile și în cel mai bun expert în domeniul său", a spus diplomatul american.

Dean Thompson a amintit că, în calitate de director în Ministerul Justiției, Laura Ștefan a elaborat "legislație reformatoare esențială", cum ar fi statutele Agenției Naționale de Integritate.

Pentru premiul "Femeia curajoasă a anului 2015" au mai fost nominalizate Nicoleta Bițu — director executiv Romano ButiQ, Rodica Mihăilă — profesor emerit al Universității din București și Carmen Ungurean — Institutul Național de Sănătate Publică.

Ambasada SUA a acordat recunoaștere Nicoletei Bițu pentru activitatea sa în sprijinul romilor și al femeilor rome.

"Am văzut cât de importantă este această activitate și suntem încântați să o onorăm pe domnișoara Bițu pentru cei peste 20 de ani de activism neobosit, care au contribuit la obținerea unor reale progrese în asigurarea incluziunii femeilor rome", a declarat Dean Thompson.

Distincții similare au primit atât Rodica Mihală, cât și Carmen Ungurean, fiecare în domeniul său de activitate. Mihală a fost caracterizată de diplomatul american drept "curajoasă deschizătoare de drumuri în reforma educațională și voce puternică în lupta pentru îmbunătățirea educației", în timp ce Ungurean este, potrivit oficialului american, "o curajoasă, directă și fermă susținătoare a importanței sănătății femeii".

La evenimentul care a avut loc la reședința ambasadorului SUA la București au participat, printre alții, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, câștigătoarea premiului în anul 2014, ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, consilierul prezidențial Andrei Muraru. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

3 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

4 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?