Explozii la Tianjin: O adolescentă a fost arestată pentru escrocherie

Explozii la Tianjin: O adolescentă a fost arestată pentru escrocherie

O adolescentă din China, suspectată că ar fi obținut mii de euro donații de la internauți după ce a pretins că tatăl său a murit în exploziile din Tianjin, a fost arestată, a anunțat poliția chineză duminică, potrivit AFP. Adolescenta a scris inițial în rețeaua de socializare Sina Weibo că tatăl său a fost dat dispărut după deflagrațiile ucigașe care au avut loc miercuri în metropola portuară Tianjin, în estul Chinei.

În urma acestui mesaj, numărul de followers ai tinerei fete a crescut spectaculos, a explicat, pe site-ul său poliția din Fangchenggang, localitate unde adolescenta a fost arestată, situată în regiunea Guangxi.

Apoi, potrivit aceleiași surse, adolescenta a publicat un al doilea mesaj în care susținea că tatăl său a murit în deflagrații, ceea ce i-a determinat pe mai mult de 3.000 de utilizatori să-i doneze peste 90.000 de yuani (12.600 de euro) prin intermediul Weibo .

Recent, această rețea de socializare a creat funcția "recompensă", care le permite utilizatorilor să vireze fonduri către alți utilizatori.

Cu toate acestea, adolescenta nu a putut cheltui acești bani, deoarece contul său a fost înghețat de Weibo, alertat de utilizatori suspicioși.

Potrivit celui mai recent bilanț comunicat duminică de autoritățile chineze, în catastrofa care a avut loc la Tianjin au murit 112 oameni. Totodată, mai mult de 700 de persoane au fost spitalizate, printre care peste 50 se află în stare gravă sau critică.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...