Fostul șef al IPJ Timiș, Gheorghe Popescu, condamnat în primă instanță pentru luare de mită

Fostul șef al IPJ Timiș, Gheorghe Popescu, condamnat în primă instanță pentru luare de mită

Fostul șef al Poliției Timiș, comisar-șef Gheorghe Popescu, a fost condamnat, joi, de magistrații Tribunalului Timiș, în dosarul în care DNA Timișoara l-a trimis în judecată pentru luare de mită, la șase luni de închisoare cu suspendare condiționată, cu termen de încercare de doi ani și șase luni.

Instanța a menținut măsura controlului judiciar luată față de inculpat, până la rămânerea definitivă a hotărârii. De asemenea, s-a dispus confiscarea televizorului cerut ca mită, iar inculpatul a fost obligat la plata sumei de 3.000 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat. Sentința poate fi atacată cu apel în timp de 10 zile de la comunicare.

Potrivit rechizitoriului, 'la începutul anului 2012, inculpatul Popescu Gheorghe, în calitate de inspector-șef al IPJ Timiș, după ce a aprobat raportul de mutare a unui subordonat de la o secție de poliție în cadrul unei alte structuri aflate în subordinea sa, a pretins de la acesta un televizor cu plasmă, în considerarea aprobării anterioare a transferului.

Astfel, la data de 09 martie 2012, polițistul a achiziționat un televizor, la prețul de 999,90 lei, pe care în aceeași zi l-a schimbat cu un altul ce avea o diagonala mai mare, în valoare de 1.699,90 lei, urmare a faptului că inculpatul Popescu Gheorghe era nemulțumit de dimensiunile și caracteristicile tehnice ale aparatului electronic respectiv'.

Între timp, Popescu Gheorghe s-a pensionat. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...