Franța: Pacientul aflat în moarte cerebrală în urma studiilor clinice pentru un medicament a decedat

Franța: Pacientul aflat în moarte cerebrală în urma studiilor clinice pentru un medicament a decedat

Pacientul care se afla în moarte cerebrală după ce a participat la studiile pentru un medicament nou în vestul Franței a murit, a anunțat duminică spitalul din Rennes, unde acesta fusese spitalizat alături de alți cinci voluntari.

'Pacientul care se afla în moarte cerebrală a murit în după amiaza acestei zile', a transmis spitalul într-un comunicat, preluat de AFP. Starea de sănătate a celorlalți cinci pacienți spitalizați după accidentul testului clinic 'rămâne stabilă', potrivit comunicatului.

La studiile clinice efectuate în orașul francez Rennes, începând din 7 ianuarie, într-un laborator aparținând firmei Biotrial, au luat parte 90 de voluntari, bărbați perfect sănătoși cu vârste între 28 și 49 de ani. Pentru moment, testele au fost sistate. Aceasta era prima fază de testare pe om a noilor molecule, după ce acestea fuseseră testate cu succes pe cimpanzei.

Doar celor șase bărbați internați le-a fost administrată o doză identică de molecule testate, ceilalți voluntari ai studiilor clinice au primit doze mai mici de molecule, a precizat directorul Biotrial, Francois Peaucelle. Trei anchete au fost deschise de autoritățile franceze în urma producerii acestui tragic accident, inedit în Franța, scrie AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front