FSE Spiru Haret solicită majorarea urgentă a salariilor angajaților din Învățământ

FSE Spiru Haret solicită majorarea urgentă a salariilor angajaților din Învățământ

Federația Sindicatelor din Educație 'Spiru Haret' solicită guvernanților ca decizia de majorare a salariilor pentru angajații din Sănătate, luată marți de Executiv, să fie aplicată cât mai repede și pentru personalul din Învățământ.  Ponta: Salariile personalului sanitar vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie

Bănicioiu: Salariile personalului din Sănătate vor fi dublate până la începutul anului 2017


'În toate discursurile publice reprezentanții Guvernului au declarat că Educația și Sănătatea vor fi prioritare. Observăm că jumătate din promisiuni au fost îndeplinite, prin decizia de astăzi (marți, n.r.). Așteptăm ca, în perioada imediat următoare, să avem o întâlnire cu prim-ministrul pentru a stabili și majorările din Educație. Considerăm că trebuie, în regim de urgență, finalizate discuțiile privind proiectul Legii salarizării bugetarilor, astfel încât de la 1 octombrie a.c., și angajații din învățământ să beneficieze de majorări în concordanță cu importanța activității prestate. În condițiile în care observăm că anumite categorii de salariați precum demnitarii, parlamentarii și funcționarii din aparatul central al Guvernului și al președinției sunt favorizate, ne întrebăm care sunt de fapt prioritățile politicienilor?!', a declarat Marius Ovidiu Nistor, președintele FSE 'Spiru Haret'.

Potrivit acestuia, majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulțumire în rândul angajaților din învățământ.

'Starea de nemulțumire în rândul angajaților din învățământ poate conduce la posibile acțiuni de protest cu ocazia începerii noului an școlar. Orice întârziere în asigurarea unei creșteri salariale substanțiale în sistemul educațional va genera efecte negative în anii următori, care cu greu vor mai putea fi remediate', a mai spus Marius Ovidiu Nistor.

Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, la Palatul Victoria, că salariile personalului sanitar vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie.

"Putem de la 1 octombrie anul acesta (...) să aplicăm o creștere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul sanitar", a precizat premierul, care a adăugat că impactul bugetar anual este în jur de 1,7 miliarde de lei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria