Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Gabriel Vlase, numit de Parlament în fruntea Comisiei de cod electoral

Parlamentul a decis, marți, numirea lui Gabriel Vlase în funcția de președinte al Comisiei de cod electoral. Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat un proiect de hotărâre în acest sens cu 312 voturi "pentru" și trei abțineri.

Liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, Marian Neacșu, s-a angajat să propună plenului un proiect fezabil pentru rezolvarea problemei votului cetățenilor din afara granițelor.

"Îmi întăresc acel angajament pe care l-am luat aici și în numele președintelui de comisie, împreună cu AEP, împreună cu colegii de la toate celelalte grupuri parlamentare, că respectiva comisie va propune plenului un proiect fezabil pentru rezolvarea problemei votului cetățenilor din afara granițelor României", a spus Neacșu, în plenul Parlamentului.

În urma unei pauze de consultări, liderii grupurilor parlamentare au decis să ia act de angajamentul liderului PSD, Marian Neacșu, ca, până la mijlocul săptămânii viitoare, să existe un proiect de lege din partea comisiei care să fie înaintat pentru dezbatere.

Liderul grupului parlamentar al PNL, Eugen Nicolăescu, a susținut, în cadrul dezbaterilor, că nu s-a dorit să se introducă în textul de hotărâre un termen.

"Liderii grupurilor parlamentare au ajuns la următoarea variantă de comunicare publică: luăm act de angajamentul liderului PSD, dl. Neacșu, ca până la mijlocul săptămânii viitoare să existe un proiect de lege din partea comisiei care să fie înaintat Parlamentului pentru dezbatere. Nu s-a dorit să se introducă în textul de hotărâre un termen și, în consecință, vom urmări dacă se va respecta sau nu acest termen, dar grupurile PNL vor vota împotriva hotărârii pe care astăzi o va adopta majoritatea parlamentară", a precizat Nicolăescu.

Deputatul PNL Mihai Voicu a demisionat din funcția de președinte al Comisiei de cod electoral ca formă de protest față de "tergiversarea" de către PSD a adoptării legii votului prin corespondență, anunța pe 22 septembrie copreședintele liberalilor, Alina Gorghiu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Adversarii lui Kovesi au reușit să convingă Bruxellesul: Ea este cea mai bună alegere pentru șefia Pa…

2 ALERTĂ Ce au hotărât „cele 5 fete bune” care-l judecă pe Dragnea. Procesul va dura foarte puțin! Moment-CHEIE …

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă acum la Secția 17 de Poliție?

4 ALERTĂ Liviu Avram, mesaj în miez de noapte pentru Dăncilă: „Cât de vakă poți să fii?”

5 VIDEO Tudose, dezvăluiri incredibile despre Dragnea și căcatul din PSD! Oameni buni, TOTUL este o MINCIUNĂ!

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan