Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Gabriel Vlase, numit de Parlament în fruntea Comisiei de cod electoral

Parlamentul a decis, marți, numirea lui Gabriel Vlase în funcția de președinte al Comisiei de cod electoral. Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat un proiect de hotărâre în acest sens cu 312 voturi "pentru" și trei abțineri.

Liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, Marian Neacșu, s-a angajat să propună plenului un proiect fezabil pentru rezolvarea problemei votului cetățenilor din afara granițelor.

"Îmi întăresc acel angajament pe care l-am luat aici și în numele președintelui de comisie, împreună cu AEP, împreună cu colegii de la toate celelalte grupuri parlamentare, că respectiva comisie va propune plenului un proiect fezabil pentru rezolvarea problemei votului cetățenilor din afara granițelor României", a spus Neacșu, în plenul Parlamentului.

În urma unei pauze de consultări, liderii grupurilor parlamentare au decis să ia act de angajamentul liderului PSD, Marian Neacșu, ca, până la mijlocul săptămânii viitoare, să existe un proiect de lege din partea comisiei care să fie înaintat pentru dezbatere.

Liderul grupului parlamentar al PNL, Eugen Nicolăescu, a susținut, în cadrul dezbaterilor, că nu s-a dorit să se introducă în textul de hotărâre un termen.

"Liderii grupurilor parlamentare au ajuns la următoarea variantă de comunicare publică: luăm act de angajamentul liderului PSD, dl. Neacșu, ca până la mijlocul săptămânii viitoare să existe un proiect de lege din partea comisiei care să fie înaintat Parlamentului pentru dezbatere. Nu s-a dorit să se introducă în textul de hotărâre un termen și, în consecință, vom urmări dacă se va respecta sau nu acest termen, dar grupurile PNL vor vota împotriva hotărârii pe care astăzi o va adopta majoritatea parlamentară", a precizat Nicolăescu.

Deputatul PNL Mihai Voicu a demisionat din funcția de președinte al Comisiei de cod electoral ca formă de protest față de "tergiversarea" de către PSD a adoptării legii votului prin corespondență, anunța pe 22 septembrie copreședintele liberalilor, Alina Gorghiu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este clipul președintelui INTERZIS de slugile PSD din CNA și Autoritatea Electorală Permanentă!

2 ALERTĂ Dragnea, amenințări voalate la adresa judecătorilor de la Curtea Supremă! Noi declarații demente

3 SCANDAL Cine de la vârful MAI a furnizat Antenei 3 date secrete despre aducerea lui Mazăre? Nu se sesizează ni…

4 ALERTĂ Priviți! O singură femeie, cu inimă mare, i-a dat cu cracii-n sus pe pesediști, la Bârlad! Dăncilă a da…

5 Așa o fi?

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion