Galați: Fostul prefect Emanoil Cătălin Bocăneanu, din nou în arest preventiv

Magistrații Curții de Apel Galați au admis contestația procurorilor anticorupție și au decis plasarea în arest preventiv a fostului prefect de Galați Emanoil Cătălin Bocăneanu, după ce în urmă cu cinci zile magistrații Tribunalului Galați îl plasaseră în arest la domiciliu.

În fapt, procurorii DNA Galați au atacat la Curtea de Apel Galați decizia Tribunalului Galați de a înlocui măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Magistrații Curții de Apel Galați le-au dat câștig de cauză procurorilor DNA și au schimbat decizia Tribunalului Galați.

"Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Serviciul Teritorial Galați. Desființează în parte încheierea din 13.01.2015 a judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Galați, dată în dosarul nr. 6924/121/2014, și în rejudecare. În baza art. 348 în referire la art. 207 Cod pr. penală menține măsura arestării preventive a inculpatului Bocăneanu Emanoil Cătălin, constatând legalitatea și temeinicia acestei măsuri. Menține celelalte dispoziții ale încheierii contestate. Conform art. 275 al. 3 Cod pr. penală, cheltuielile judiciare ocazionate de soluționarea prezentei contestații rămân în sarcina statului. Hotărâre definitivă", se arată în soluția publicată duminică pe site-ul Curții de Apel Galați.

Bocăneanu este cercetat pentru că a dat aviz de legalitate pentru o hotărâre a Consiliului Local Galați prin care FCM Dunărea Galați a primit o finanțare de aproximativ un milion de lei, în condițiile în care clubul avea datorii la bugetul de stat și nu avea voie să primească bani publici.

Emanoil Bocăneanu este cercetat și în alt caz de corupție, legat de un concurs la Serviciul Public Județean de Evidență a Persoanei Galați, dar și într-un alt dosar privind alegerile locale din 2012.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul