Ginerele lui Bercea Mondial rămâne în arest preventiv, a decis Curtea de Apel Constanţa

Ginerele lui Bercea Mondial rămâne în arest preventiv, a decis Curtea de Apel Constanţa

Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, cercetat în dosarul privind şantajarea lui Mircea Băsescu, rămâne în arest preventiv, au decis, miercuri, magistraţii Curţii de Apel Constanţa, hotărârea fiind definitivă.

Ginerele lui Bercea Mondial rămâne în arest preventiv, a decis Curtea de Apel Constanţa (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Curtea de Apel Constanţa a admis contestaţia formulată de procurorii anticorupţie împotriva deciziei pronunţate, luni, de Tribunalul Constanţa, de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Decizia instanţei este definitivă.

Luni, magistraţii Tribunalului Constanţa au admis cererea formulată de Marius Constantin, de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, decizia instanţei nefiind definitivă.

Şi în 22 iulie, Curtea de Apel Constanţa a admis contestaţia depusă de procurorii DNA împotriva deciziei Tribunalului Constanţa, care hotărâse, şi atunci, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Marius Constantin a depus în ultimele săptămâni mai multe solicitări privind scoaterea de sub arestul preventiv.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin şi Grinică Ion Anghel, precum şi fiica şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, la sfârşitul lunii iunie, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

Dosarul se judecă la Tribunalul Constanţa, unde a fost trimis cu propunerea menţinerii măsurii arestării preventive în cazul lui Marius Constantin şi a măsurii controlului judiciar în cazul Izaurei Anghel şi a lui Grinică Ion Anghel.

Marius Constantin se află în arest preventiv din 30 mai.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănţeni, în 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea în presă a unor informaţii compromităţoare, de corupţie, în care ar fi fost implicat acesta şi familia sa.

În 26 martie 2014, Florin Anghel, împreună cu mama sa, Fănica, l-au ameninţat şi pe Marian Căpăţână, martor în dosar, pentru a-l determina să dea suma de 280.000 de euro sau să îşi transfere averea în proprietatea lor. Ulterior, în 26 mai şi 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, şi fratele minor al femeii, Grinică Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Băsescu, cu aceleaşi ameninţări despre pretinsa implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a-l determina să îi dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, în 29 mai, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu, fiind prinşi în flagrant de procurorii anticorupţie.

Două zile mai târziu, în 31 mai, Florin Anghel i-a telefonat lui Mircea Băsescu, din Penitenciarul Colibaşi, unde execută o pedeapsă într-un alt dosar, şi i-a cerut să îşi retragă plângerea formulată şi să dea declaraţii din care să rezulte inexistenţa faptei de şantaj, astfel încât Marius Constantin să fie pus în libertate prin admiterea contestaţiei formulate împotriva încheierii de arestare a Tribunalului Constanţa. Fiul lui Bercea Mondial a ameninţat că, în caz contrar, va dezvălui, prin intermediul presei, înregistrări care să susţină implicarea acestuia în săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului. Cei doi au fost trimişi în judecată, 14 iulie, pentru trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la această infracţiune, dosarul fiind judecat la Tribunalul Constanţa.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa e!

3 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

4 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri

5 „Acolo sunt mulți rechini cu diverse interese” / Noi dezvăluiri din interiorul Ministerului Sănătății