Giurgiu: Cozi de tiruri de zece kilometri la trecerea frontierei; șoferii nemulțumiți de așteptare au claxonat toată noaptea

Claxoanele șoferilor de tiruri, nemulțumiți de cozile de aproximativ zece kilometri și așteptarea îndelungată la trecerea frontierei spre Bulgaria, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, s-au auzit pe tot parcursul nopții trecute în municipiul Giurgiu și în localitățile învecinate Drumului Național 5 Giurgiu-București.

"La acest final de săptămână și în noaptea de duminică spre luni, situația a fost foarte grea, pentru că am avut cozi și de peste zece kilometri, practic tirurile staționate, care așteaptă la coadă pentru trecerea frontierei cu Bulgaria, s-au întins pe zece kilometri până în dreptul localității Daia. Șoferii și-au exprimat nemulțumirea claxonând. Cozile au fost atât de mari încât mașinile care așteptau trecerea frontierei au ocupat și banda a doua de mers către Giurgiu și, practic, intrarea în municipiu a fost blocată. Noi am acționat non-stop cu 18 echipaje de poliție și, la un moment dat, a trebuit să creăm o bandă suplimentară de mers către Giurgiu pe una dintre benzile din contrasens pentru a permite accesul riveranilor în oraș", a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Șuță.

El spune că această situație va persista deoarece se circulă pe o singură bandă pe Podul Prieteniei și pentru intrarea, și pentru ieșirea din țară.

"Mai intervine și situația că pe o porțiune de aproximativ 15 kilometri se circulă cu 5 kilometri la oră din cauza denivelărilor din carosabil, a dunelor sau șleaurilor formate în asfalt în urma caniculei, cozile sunt comparativ egale și în partea bulgară, și acolo se întind pe aceași lungime ca și la noi. Sunt tiruri cu marfă perisabilă, oameni cu copii în mașini care merg în concediu, parlamentari, toți așteaptă la aceleași cozi", a completat Cristian Șuță.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu mai arată că sunt recomandabile pentru șoferi rutele alternative, la celelalte puncte de frontieră cu Bulgaria.

Trecerea frontierei prin PTF Giurgiu-Ruse se face pe o singură bandă de mers din cauza lucrărilor de reabilitare la Podul Prieteniei în partea română a podului, care au început în luna aprilie și sunt programate a se desfășura pe parcursul unui an de zile. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

3 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

4 Ți se face silă / O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în c…

5 Mărturia terifiantă a fetei obligate să facă sex în trei cu primarul: „Nici nu vreau să îmi mai amintesc ce a …

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I