Gorghiu: În 2016, diaspora nu va fi lăsată să voteze pentru că nu-l votează pe Ponta

Gorghiu: În 2016, diaspora nu va fi lăsată să voteze pentru că nu-l votează pe Ponta

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a susținut, luni, că la alegerile din 2016 diaspora nu va putea vota din cauza cadrului legislativ care, în opinia liderului liberal, nu se va modifica până atunci, întrucât Ponta nu dorește acest lucru. "De peste 5 luni de zile maestrul Ponta ne povestește cum vrea revizuirea Constituției, dar domnia sa nu respectă dreptul fundamental al românilor din diaspora în exercitarea dreptului de vot, care este un drept constituțional. Îi aduc aminte că avem un proiect cu privire la reglementarea dreptului de vot pentru diaspora, proiect pe care PSD nu îl vrea realitate. O să vedeți alegerile din 2016, când diaspora nu va fi lăsată să voteze din pricina lipsei cadrului legislativ, pentru că Ponta nu vrea asta. Pentru că diaspora nu-l votează pe Ponta. Calculele lui sunt cât se poate de simple, pragmatice, meschine", a spus Gorghiu, la finalul ședinței Comisiei de unificare a PNL.

Alina Gorghiu a atins acest subiect în contextul în care a prezentat exemple de situații în care, în opinia sa, premierul Victor Ponta a încălcat Constituția. Un alt exemplu oferit în acest sens de către liderul liberal este întârzierea organizării de alegeri parțiale.

"Alo, domnule prim-ministru Ponta, țineți minte ce vă spune Constituția? Că dreptul de vot al fiecărui om este garantat? Lăsați oamenii din comunitățile respective să-și aleagă conducerile administrative. Vă obligă o instanță, dar ce vă interesează că vă obligă această instanță, nu?", i-a transmis Gorghiu lui Ponta.

Totodată, liderul liberal a răspuns declarațiilor premierului potrivit căruia PNL nu ar avea nicio poziție pe subiectul revizuirii Constituției, afirmând că PNL are "o poziție foarte fermă, constantă" cu privire la acest subiect.

"Înainte de a vorbi despre un proces de revizuire a Constituției trebuie să ai în sânge ideea de respectare a Constituției. Premierul Victor Ponta (...) habar nu are ce înseamnă să respecte Constituția. Are cel mai mare palmares de demersuri, de acțiuni împotriva Constituției", a susținut Gorghiu.

Ea a anunțat că PNL va face dezbateri publice cu privire la revizuirea Constituției, argumentând aceste acțiuni prin faptul că proiectul de revizuire nu a fost făcut cunoscut electoratului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro