Gorghiu își cere scuze pentru declarațiile lui Calimente: Riscă să candideze în Bulgaria

Copreședintele PNL Alina Gorghiu și-a cerut scuze, miercuri, în legătură cu declarațiile făcute la un post de televiziune de deputatul PNL Mihăiță Calimente despre faptul că "strada" ar trebui să îi voteze pe bulgari dacă nu îi preferă pe liberali, în contextul unor eventuale alegeri anticipate.

"Vreau să-mi cer eu scuze public față de o declarație neinspirată a unuia dintre colegii noștri din Parlament. E vorba de declarația lui Calimente. Și când spun total neinspirată e o etichetă foarte blândă pe care o dau în public. Dar credeți-mă că, în privat, discuția cu domnul Calimente va avea loc în cu totul alți termeni. (...) Riscă să candideze în Bulgaria. Cazul va fi discutat în primul BPN", a precizat Gorghiu.

În respectiva emisiune TV, deputatul Mihăiță Calimente a vorbit despre soluțiile de după demisia premierului Victor Ponta și depunerea mandatului Guvernului.

"Ori actuala majoritate reușește să rămână împreună și prezintă un alt candidat pentru învestitura de prim-ministru, ori se realizează altă majoritate parlamentară, dacă actuala majoritate nu mai rezistă în forma în care este și cineva de la noua majoritate va fi învestit în funcția de prim-ministru. (...) Și alegerile anticipate ar fi binevenite, dar după cum știm este foarte greu de obținut un vot în Parlament pentru alegeri anticipate. Nu s-a reușit niciodată în nicio legislatură", a declarat Calimente, la România TV.

"Dacă poporul nu ne vrea pe noi, să îi voteze pe bulgari", a adăugat Calimente, întrebat ce se va întâmpla dacă "strada" nu va dori să-i voteze pe liberali.

Ulterior, deputatul liberal și-a cerut scuze.

"Îmi cer scuze publice pentru declarațiile făcute astăzi în cadrul unei emisiuni TV. Îmi cer scuze pentru declarațiile pe care le-am făcut astăzi în privința votului pe care l-ar putea acorda cei care au protestat față de tragedia de la clubul Colectiv. În acest sens, îmi retrag afirmațiile făcute în cadrul unei emisiuni televizate și îi rog pe cei care s-au simțit lezați de acestea să-mi scuze comportamentul și să-mi accepte scuzele", a transmis, miercuri, Calimente, printr-un comunicat de presă. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

5 PNL a devansat Alianţa USR-PLUS în Bucureşti. PSD, spre prăpastie

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic