Gorghiu își cere scuze pentru declarațiile lui Calimente: Riscă să candideze în Bulgaria

Gorghiu își cere scuze pentru declarațiile lui Calimente: Riscă să candideze în Bulgaria

Copreședintele PNL Alina Gorghiu și-a cerut scuze, miercuri, în legătură cu declarațiile făcute la un post de televiziune de deputatul PNL Mihăiță Calimente despre faptul că "strada" ar trebui să îi voteze pe bulgari dacă nu îi preferă pe liberali, în contextul unor eventuale alegeri anticipate.

"Vreau să-mi cer eu scuze public față de o declarație neinspirată a unuia dintre colegii noștri din Parlament. E vorba de declarația lui Calimente. Și când spun total neinspirată e o etichetă foarte blândă pe care o dau în public. Dar credeți-mă că, în privat, discuția cu domnul Calimente va avea loc în cu totul alți termeni. (...) Riscă să candideze în Bulgaria. Cazul va fi discutat în primul BPN", a precizat Gorghiu.

În respectiva emisiune TV, deputatul Mihăiță Calimente a vorbit despre soluțiile de după demisia premierului Victor Ponta și depunerea mandatului Guvernului.

"Ori actuala majoritate reușește să rămână împreună și prezintă un alt candidat pentru învestitura de prim-ministru, ori se realizează altă majoritate parlamentară, dacă actuala majoritate nu mai rezistă în forma în care este și cineva de la noua majoritate va fi învestit în funcția de prim-ministru. (...) Și alegerile anticipate ar fi binevenite, dar după cum știm este foarte greu de obținut un vot în Parlament pentru alegeri anticipate. Nu s-a reușit niciodată în nicio legislatură", a declarat Calimente, la România TV.

"Dacă poporul nu ne vrea pe noi, să îi voteze pe bulgari", a adăugat Calimente, întrebat ce se va întâmpla dacă "strada" nu va dori să-i voteze pe liberali.

Ulterior, deputatul liberal și-a cerut scuze.

"Îmi cer scuze publice pentru declarațiile făcute astăzi în cadrul unei emisiuni TV. Îmi cer scuze pentru declarațiile pe care le-am făcut astăzi în privința votului pe care l-ar putea acorda cei care au protestat față de tragedia de la clubul Colectiv. În acest sens, îmi retrag afirmațiile făcute în cadrul unei emisiuni televizate și îi rog pe cei care s-au simțit lezați de acestea să-mi scuze comportamentul și să-mi accepte scuzele", a transmis, miercuri, Calimente, printr-un comunicat de presă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale