Gorj: Pompierii intervin pentru lichidarea unui incendiu de pădure în zona Izvoarele Cernei

Gorj: Pompierii intervin pentru lichidarea unui incendiu de pădure în zona Izvoarele Cernei

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj intervine luni dimineanța pentru lichidarea unui incendiu de pădure izbucnit pe o suprafață de circa 50 de hectare în zona Izvoarele Cernei, comuna Padeș, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituției, Augustin Malacu.

Potrivit sursei citate, incendiul a izbucnit duminică dimineața în punctul Stânca Roșie din zona Izvoarele Cernei, la fața locului deplasându-se reprezentanți ISU Gorj și ai Ocolului Silvic și Parcului Național Domogled.

"Ieri (duminică — n.r.) dimineață în jurul orei 09,00 pe sistemul de apel 112 ISU Gorj a fost anunțat de izbucnirea unui incendiu în punctul Stânca Roșie, Izvoarele Cernei. Imediat, la fața locului s-au deplasat forțe din cadrul Inspectoratului, 15 subofițeri și un ofițer și forțe din cadrul Ocolului Silvic Baia de Aramă și Parcului Național Domogled, în total 18 persoane. La ajungerea la fața locului s-au luat măsuri urgente de realizare a unui dispozitiv astfel încât să nu permită propagarea incendiului. Intervenția a fost și este în continuare grea din cauza terenului accidentat și lipsei comunicațiilor. În dimineața zilei de luni s-au deplasat la fața locului încă 30 de subofițeri din cadrul Inspectoratului, sub comanda unui ofițer, și cinci lucrători ai Ocolului Silvic Baia de Aramă. În continuare se lucrează la lichidarea incendiului, aceasta fiind localizat și fără a exista pericol de propagare la vecinătăți", a spus Augustin Malacu.

El a mai menționat că incendiul a pornit de la un foc deschis, lăsat nesupravegheat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…