Gorj: Zeci de pensiuni și cabane din Rânca, scoase la vânzare din cauza numărului redus de turiști

Gorj: Zeci de pensiuni și cabane din Rânca, scoase la vânzare din cauza numărului redus de turiști

Câteva zeci de cabane și pensiuni din zona montană Rânca au fost scoase la vânzare după ce proprietarii au înregistrat pierderi considerabile din cauza numărului de turiști aflat în scădere, a declarat vineri, președintele Asociației Concesionarilor Rânca, Constantin Pănescu.

Potrivit sursei citate, principalul motiv pentru care numărul turiștilor în Rânca a scăzut în mod semnificativ în ultimul an este reprezentat de închiderea DN 67C Transalpina din cauza nefinalizării lucrărilor de construcție. Reducerea numărului de turiști a dus la o scădere a profiturilor proprietarilor din zonă, mare parte dintre aceștia neavând cu ce să își achite împrumuturile contractate pentru construcția hotelurilor, pensiunilor și vilelor.

"În ultimii ani s-au construit multe vile și pensiuni în Rânca, însă din cauza închiderii Transalpinei mulți patroni au început să le vândă. Și eu mă număr printre ei pentru că am rate la bancă și nu mă mai descurc cu banii. De când este incertă situația cu Transalpina turiștii sunt din ce în ce mai puțini, iar despre profit nici nu mai încape vorba. Avem concurență neloială, adică cei care avem acte sunt vreo 300, iar alți 700 de proprietari funcționează în ilegalitate", a spus Constantin Pănescu.

Conform ultimei informări din iulie 2014 a reprezentanților CNADNR, pe drumul național DN 67C Transalpina, sectorul Bengești — Sebeș (km 0+000 — km 148+414), circulația rutieră este deschisă doar între localitățile Bengești — Rânca (km 0+000—km 34+500). Sectorul de drum național DN 67C Transalpina, cuprins între km 34+500 (localitatea Rânca, județul Gorj) și km 148+414 (localitatea Sebeș, județul Alba) este închis circulației publice pe toată perioada anului, din cauza nefinalizării lucrărilor de construcție și a imposibilității asigurării condițiilor de siguranță a traficului rutier, interdicția fiind semnalizată prin indicatoare specifice, încă de la începutul lucrărilor în anul 2008. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

3 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

4 Așa o fi?

5 O dare în gât profi...