Guvern: Vizita premierului Cioloș la Berlin - prilej pentru a dezvolta relațiile economice

Guvern: Vizita premierului Cioloș la Berlin - prilej pentru a dezvolta relațiile economice

Premierul Dacian Cioloș efectuează joi o vizită oficială la Berlin, la invitația cancelarului federal german, Angela Merkel, întrevederile aflate pe agendă vizând întărirea relațiilor bilaterale cu Germania și stabilirea obiectivelor comune pe agenda europeană. Din delegația oficială condusă de premierul Dacian Cioloș fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, și șeful Cancelariei primului-ministru, Dragoș Tudorache.

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis joi AGERPRES, întrevederile aflate pe agendă vizează întărirea relațiilor bilaterale cu Germania și stabilirea obiectivelor comune pe agenda europeană, inclusiv temele aflate în atenția Consiliului European desfășurat la Bruxelles în luna decembrie 2015, respectiv migrația și politica externă a Uniunii Europene.

''Vizită oficială în Germania va fi, de asemenea, un prilej pentru a dezvolta relațiile economice și a definitiva o strategie pentru consolidarea contactelor cu mediile de afaceri'', se arată în comunicat.

În cadrul vizitei, șeful Executivului va avea o întrevedere cu cancelarul federal german Angela Merkel, urmată de un prânz de lucru și de o conferință de presă comună.

De asemenea, prim-ministrul Cioloș va avea întâlniri cu reprezentanți ai Grupului parlamentar de prietenie din Bundestag și ai comunității românești din Germania.

Germania este primul partener comercial al României, cu care se derulează 1/ 5 din comerțul exterior al țării noastre, informează Executivul.

Schimburile comerciale bilaterale au crescut în medie cu 8-10% în cursul ultimilor 6 ani. În 2014 s-a atins nivelul record de 21,3 miliarde euro (din care exportul românesc 10,1 miliarde euro, iar cel german 11,2 miliarde euro). Potrivit datelor statistice BNR din 30 septembrie 2015, Germania este unul dintre principalii investitori în economia românească (cca. 7 miliarde euro), arată sursa citată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...