Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Guvernul a alocat 266,7 milioane de lei pentru plata arieratelor unor localități din 39 de județe

Guvernul a decis, în ședința de miercuri, alocarea de la fondul de rezervă a 266,7 milioane de lei pentru ca mai multe localități din 39 de județe să-și poată plăti arieratele, potrivit unui comunicat al Executivului.

"Guvernul sprijină administrațiile locale din aproape toate județele și din municipiul București să își plătească datoriile mai mari de 90 de zile (arieratele) și obligațiile ce decurg din unele sentințe judecătorești, sau să acopere unele cheltuieli curente și specifice sezonului rece. (...) Suma de 266,7 milioane de lei este destinată plății arieratelor. Potrivit evidenței Ministerului Finanțelor Publice, situația plăților restante mai mari de 90 de zile înregistrate la nivelul bugetului general al unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale la data de 30 noiembrie 2015, în 39 de județe și la nivelul municipiului București, este de 266,7 milioane de lei. Având în vedere ca aceste administrații locale nu au fondurile necesare pentru plata arieratelor, iar această situație ar putea duce la blocarea activității, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, le vor fi alocate sumele necesare pentru stingerea acestor datorii, prin suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale", se arată în comunicat.

Alte 21,1 milioane de lei vor merge către 17 comunități care au fost obligate să plătească sentințe stabilite prin hotărâri judecătorești.

Totodată, suma de 3,3 milioane de lei a fost alocată municipiului Motru din județul Gorj, pentru asigurarea funcționării serviciului public de producere și furnizare a energiei termice în sezonul rece.

Executivul a mai alocat 3,275 milioane de lei către patru comune, pentru finanțarea unor cheltuieli curente și de capital, iar 2,256 de milioane de lei au fost alocate pentru finanțarea activității pe două luni a 18 cămine pentru persoane vârstnice, aflate sub autoritatea unor consilii județene.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Derută șobolănească la Antena 3! Bunicul Luizei l-a făcut muci în direct pe Nicolicea! R.Dumitrescu mai că făc…

2 CULISE / De ce tace Iordache? Păi șeful de la Permise e omul lui. Dar și nașul avocatei lui Dincă! Cumpănașule, …

3 Urmează ultima etapă / ELIMINAREA PĂPUȘARILOR care-au condus România din umbră! Anunțul făcut de un cunoscut ju…

4 Mafia PSD / Fostul șef al Poliției Caracal urma să fie reținut într-un dosar de cămătărie instrumentat de DIICOT…

5 Ce capcană ar pregăti PĂPUȘARII României! Iar mergem degeaba la vot?

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing