Guvernul a alocat 266,7 milioane de lei pentru plata arieratelor unor localități din 39 de județe

Guvernul a alocat 266,7 milioane de lei pentru plata arieratelor unor localități din 39 de județe

Guvernul a decis, în ședința de miercuri, alocarea de la fondul de rezervă a 266,7 milioane de lei pentru ca mai multe localități din 39 de județe să-și poată plăti arieratele, potrivit unui comunicat al Executivului.

"Guvernul sprijină administrațiile locale din aproape toate județele și din municipiul București să își plătească datoriile mai mari de 90 de zile (arieratele) și obligațiile ce decurg din unele sentințe judecătorești, sau să acopere unele cheltuieli curente și specifice sezonului rece. (...) Suma de 266,7 milioane de lei este destinată plății arieratelor. Potrivit evidenței Ministerului Finanțelor Publice, situația plăților restante mai mari de 90 de zile înregistrate la nivelul bugetului general al unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale la data de 30 noiembrie 2015, în 39 de județe și la nivelul municipiului București, este de 266,7 milioane de lei. Având în vedere ca aceste administrații locale nu au fondurile necesare pentru plata arieratelor, iar această situație ar putea duce la blocarea activității, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, le vor fi alocate sumele necesare pentru stingerea acestor datorii, prin suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale", se arată în comunicat.

Alte 21,1 milioane de lei vor merge către 17 comunități care au fost obligate să plătească sentințe stabilite prin hotărâri judecătorești.

Totodată, suma de 3,3 milioane de lei a fost alocată municipiului Motru din județul Gorj, pentru asigurarea funcționării serviciului public de producere și furnizare a energiei termice în sezonul rece.

Executivul a mai alocat 3,275 milioane de lei către patru comune, pentru finanțarea unor cheltuieli curente și de capital, iar 2,256 de milioane de lei au fost alocate pentru finanțarea activității pe două luni a 18 cămine pentru persoane vârstnice, aflate sub autoritatea unor consilii județene.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom