Guvernul a aprobat un memorandum privind negocierea unui împrumut de 200 milioane euro cu BIRD

Guvernul a aprobat un memorandum privind negocierea unui împrumut de 200 milioane euro cu BIRD

Guvernul a aprobat miercuri un memorandum referitor la negocierea unui împrumut de 200 de milioane de euro cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) privind învățământul secundar.

 "Guvernul a aprobat, printr-un memorandum, Raportul negocierii Acordului de împrumut dintre România și BIRD în vederea implementării Proiectului privind învățământul secundar. De asemenea, Ministrul Finanțelor Publice a fost împuternicit să semneze textul negociat al Acordului de împrumut. După semnare, Acordul va fi supus ratificării în Parlament. Acordul prevede acordarea, de către BIRD, a unui împrumut cu o valoare de 200 milioane de euro, pe o perioadă de 20 de ani, rambursabil într-o singură tranșă, la 1 noiembrie 2034, cu o dobândă EURIBOR la șase luni, plus marja variabilă. Perioada de implementare a Proiectului va fi de circa șapte ani, data limită de tragere a sumelor împrumutului este de 31 decembrie 2022", informează Biroul de presă al Executivului.

Proiectul privind învățământul secundar finanțat prin Acord vizează stimularea absolvenților de învățământ secundar superior (liceu) de a-și continua studiile în învățământul terțiar (învățământ superior sau alte forme de învățământ postliceal), potrivit aceleiași surse.

"Proiectul va sprijini programul educațional național prin intervenții la nivelul școlilor (asigurarea de granturi, ore de remediere și tutoriat, consiliere, meditații, activități extracurriculare etc.), intervenții sistemice (revizuiri ale programei școlare, formarea cadrelor didactice, îmbunătățirea condițiilor de predare etc.), precum și intervenții la nivelul universităților și programe de vară, vizând sprijinirea studenților cu risc de abandon", arată Guvernul.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Așa o fi?

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!