Hunedoara: Incendiu într-o pădure de mesteacăn și pin din Masivul Șureanu

Aproximativ opt hectare dintr-o litieră de pădure de mesteacăn și pin situată pe raza Ocolului Silvic Boșorod, din județul Hunedoara, în Masivul Șureanu, au fost cuprinse joi de un incendiu ce se manifestă într-o zonă greu accesibilă echipelor de pompieri militari și silvicultori, care acționează la fața locului.

"Incendiul se manifestă într-o zonă greu accesibilă, cu pante abrupte și teren accidentat, intervenția pompierilor pentru lichidarea focarelor fiind foarte dificilă. Munca lor este îngreunată și de lipsa surselor de apă și de vântul puternic care a favorizat propagarea arderii", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, căpitan Anemona Doda.

ISU Hunedoara a mobilizat peste 40 de pompieri militari pentru stingerea focului, aceștia provenind de la Detașamentele de pompieri din Hunedoara și Orăștie. Pentru a opri înaintarea incendiului pompierii, ajutați de șase angajați ai ocolului silvic, au decopertat solul cu ajutorul lopeților și au înăbușit cu pământ focarele de ardere.

Operațiunile de stingere și supraveghere a ariei afectate de incendiu se vor desfășura și pe parcursul nopții de joi spre vineri, când 20 de pompieri ai Detașamentului din Deva, însoțiți de pădurari, vor fi dislocați în zonă.

Foto: (c) Sorin BLADA / AGERPRES FOTO

"În cazul în care incendiul nu va fi lichidat până vineri dimineață, inspectorul șef al ISU Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, va solicita sprijinul unui elicopter al Unității de Aviație din Cluj, aparatul de zbor fiind dotat cu echipamente capabile să stocheze 3.000 de litri de apă, care pot fi eliberați deasupra zonei de ardere", a precizat Anemona Doda.

De altfel, la fața locului se află atât șeful ISU Hunedoara, cât și prefectul județului, Sorin Vasilescu, în vederea coordonării acțiunilor necesare pentru lichidarea incendiului.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit după ce o persoană a încercat să-și curețe pășunea dându-i foc, după care nu a mai putut controla direcția flăcărilor.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

2 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

3 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

4 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…

5 Stelian Tănase intră tare la Băsescu: Secu l-a reactivat pe Petrov