Hunedoara: O nouă echipă de conducere la Consiliul Județean

Noul președinte al Consiliului Județean (CJ) Hunedoara este Adrian Nicolae David (PNL), iar noul vicepreședinte este Vetuța Stănescu, cei doi fiind aleși în funcții miercuri, prin votul consilierilor județeni, cu excepția celor de la PSD și UNPR care au refuzat să-și exprime acest drept.

Cei doi au fost singurii candidați propuși pentru funcțiile de președinte, respectiv vicepreședinte ai CJ Hunedoara, la 33 de ani Adrian David fiind cel mai tânăr președinte din istoria instituției administrative, în timp ce Vetuța Stănescu este prima femeie care a reușit să ajungă pe un astfel de post de conducere, după anul 1990.

'Discutăm de un mandat de un an de zile, în care ne pregătim să tragem concluziile ultimilor patru ani. Va fi un an destul de dificil, în care avem de încheiat proiecte de mare importanță pentru județul Hunedoara', a declarat, imediat după alegeri, noul președinte al CJ Hunedoara, Adrian David.

El și-a manifestat încrederea în echipa cu care va lucra la CJ Hunedoara, apreciind că în paralel cu finalizarea unor proiecte începute este necesară și dezvoltarea altora noi, pe noul exercițiu financiar al Uniunii Europene.

Noul președinte Adrian David îl înlocuiește în funcție pe Mircea Ioan Moloț (PNL), demis de la conducerea CJ Hunedoara după ce a fost declarat incompatibil la sesizarea Agenției Naționale de Integritate (ANI), dar și anchetat de procurorii DNA pentru presupuse fapte de corupție.

De asemenea, consilierii au ales-o în funcția de vicepreședinte al CJ Hunedoara pe Vetuța Stănescu (PNL). Ea îl înlocuiește în funcție pe fostul vicepreședinte Tiberiu Balint, care a demisionat după ce împotriva sa procurorii DNA au deschis o anchetă.

Adrian David are 33 de ani și a fost ales consilier județean în anul 2012 din partea UNPR, în toamna anului trecut el părăsind acest partid și înscriindu-se în PNL. Este absolvent al Facultății de Drept din Oradea și al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității de Vest Timișoara, unde urmează și un doctorat în Finanțele Întreprinderii. Este căsătorit și tatăl unui copil, iar din anul 2004 a lucrat ca asistent universitar la Universitatea din Petroșani.

Vetuța Stănescu a fost aleasă consilier județean în anul 2012 din partea PNL și a îndeplinit până acum funcția de director economic al Spitalului Județean de Urgență Deva. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

5 Rareş Bogdan o pune la punct pe Fiola după atacul xenofob la adresa președintelui: Vom face plângere!

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion