Hunedoara: Protest spontan al angajaților din Finanțele Publice

Hunedoara: Protest spontan al angajaților din Finanțele Publice

Aproape 400 de angajați care lucrează în cadrul administrațiilor financiare din județul Hunedoara au declanșat marți dimineața un protest spontan, nemulțumiți că salariile lor nu au fost majorate de la 1 noiembrie, după modelul colegilor lor care lucrează în aparatul propriu al Ministerului Finanțelor Publice și ANAF. Sindicaliștii afirmă că majorarea salarială pentru aparatul central este de 62 %, în condițiile în care volumul de activitate ar fi același în toate structurile ANAF, inclusiv cele din teritoriu.

''Ne deranjează că actuala creștere salarială s-a făcut doar pentru cei din aparatul propriu al ANAF și Ministerul Finanțelor. Toate celelalte regiuni din țară au fost lăsate la o parte. Este o discriminare între colegi', a declarat vicepreședintele Sindicatului Finanțe Deva, Marius Pop.

Acesta a explicat că motivația potrivit căreia salariile din aparatul central au fost majorate pentru că funcționarii de acolo ar avea mai mult de lucru nu are un fundament real. ''Și colegii din teritoriu sunt foarte aglomerați. Am preluat atâtea (sarcini de serviciu, n.r.) de la Casa de Pensii, Casa de Sănătate. Avem și dosarele întocmite de colegii de la Antifraudă, pentru că așa e legea', a spus Pop.

Sindicaliștii speră ca protestul să fie dezamorsat cât mai repede și au făcut un apel la contribuabili să înțeleagă situația creată. 'Sperăm ca toți contribuabilii să nu sufere foarte mult și să ne înțeleagă, iar acest protest să dureze cât mai puțin. Sperăm să fim înțeleși și de conducerea noastră, care nu ne tratează cum ar trebui, considerându-ne cetățeni de mâna a doua', a afirmat liderul Sindicatului Finanțe Deva, Liviu Bădilă.

Protestul de la Deva se desfășoară în holul ANAF, iar pe ușile de la intrare în cele două clădiri au fost afișate coli de hârtie prin care este anunțat protestul spontan. Acțiuni similare mai au loc în administrațiile financiare din Hunedoara, Brad, Hațeg și Orăștie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA