IGPR: 125 de percheziții pentru destructurarea unor grupări de trafic de persoane și de droguri

Poliția Română a efectuat în ultimele două săptămâni 125 de percheziții pentru destructurarea unor grupări infracționale de criminalitate organizată. Au fost ridicate arme, cartușe, laptopuri, carduri bancare, săbii, bijuterii, droguri și au fost instituite sechestre asiguratorii pe mai multe bunuri și sume de bani.

"În perioada 4-14 ianuarie, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat 42 de acțiuni operative pentru destructurarea unor grupări infracționale specializate în trafic de trafic de persoane, trafic și consum ilicit de droguri, criminalitate informatică și spălare de bani", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis AGERPRES.

Au fost efectuate 125 de percheziții domiciliare, pentru probarea activității infracționale a 140 de persoane, dintre care 47 au fost reținute sau arestate, iar față de șase persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 19 laptop-uri, 18 hard-discuri, 34 de unități centrale, șapte tablete, șapte camere video, 82 de telefoane mobile, 303 medii de stocare, 98 de cartele SIM și 41 carduri bancare.

"De asemenea, au fost ridicate și trei arme, șase cartușe, două săbii, o grenadă, 500 de bucăți de materiale pirotehnice, nouă ceasuri, 400 grame de bijuterii, 160 grame de cannabis, 230 grame de cocaină, cinci doze de heroină, cinci grame de heroină, 19 comprimate, opt plicuri-diverse tipuri, un cântar folosit la cântărirea drogurilor, 123.440 de țigarete, 1.150 de pachete țigări, 16 guri de bancomat și cinci dispozitive de skimming", se arată în comunicat.

Totodată, au fost instituite sechestre asiguratorii pentru nouă imobile, 24 autoturisme, 67.170 de lei, 62.195 de euro, 3.243 de dolari, 5.675 de lire sterline, 237.000 de won Coreea, 10.510 de ruble, 17.000 de pesos, 265 de lire egiptene, 4.500 de bucăți monede Asia.

La activități au participat 368 de polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, care au beneficiat de sprijinul structurilor centrale și teritoriale ale Poliției Române și Jandarmeriei.

Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și cu Serviciul Român de Informații.

Activitățile desfășurate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au avut loc în cadrul unor dosare aflate în instrumentarea DIICOT.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte! „Dăncilă să se pregătească pentru un dialog cu procurorii, din c…

2 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

3 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

4 Pentru cunoscători / Tentativa lui Macron și a serviciilor secrete franceze de a face jocuri murdare în România …

5 Gata, „revoluția anti-clica PSD” a lui Orban s-a terminat! Reforma administrației, promisă „rapid”, se amână „…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing