Incendiu pe Canalul Dunăre-Marea Neagră. Un împingător s-a scufundat

Incendiu pe Canalul Dunăre-Marea Neagră. Un împingător s-a scufundat

Incendiu pe Canalul Dunăre-Marea Neagră

UPDATE: Împingătorul care transporta șase barje cu minereu de fier către Austria şi care a luat foc vineri noapte pe Canalul Dunăre - Marea Neagră s-a scufundat sâmbătă, ca urmare a operaţiunilor de stingere a incendiului, care a reizbucnit din cauza vântului puternic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile, Daniel Georgescu, a declarat, sâmbătă, că, în cursul dimineţii, după ce operaţiunile de stingere a incendiului izbucnit vineri noapte la bordul împigătorului sub pavilion unguresc au fost finalizate, a început să bată un vânt puternic, iar flăcările au reiizbucnit.
Astfel, pentru stingerea focului au intervenit atât pompieri militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, precum şi o navă pompier a Administraţiei Canalelor Navigabile.

Ca urmare a intervenţiei de lichidare a incendiului, împingătorul, care fusese tras la mal, s-a îngreunat şi s-a scufundat.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, incendiul a fost anunțat vineri, în jurul orei 22.30, în timp ce împingătorul Dunafoldvar, sub pavilion unguresc, se afla la kilometrul 29+500 al Canalului Dunăre - Marea Neagră, în dreptul localităţii Poarta Albă.

Nava a fost imediat dirijată la mal pentru evacuarea membrilor echipajului, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipe de pompieri ale ISU Dobrogea, precum și o navă pompier.

Focul a fost stins de pompieri după o intervenție care a durat mai mult de cinci ore.

Pe vas erau și 90 de tone de combustibil, intervenția pompierilor împiedincând însă flăcările să ajungă în apropierea rezervoarelor.

Primele indicii arată că focul ar fi pornit de la o instalație, în urma unui scurtcircuit.

În zonă au ajuns și reprezentanți ai unei firmei de depoluare, care au instalat baraje de reținere a produselor petroliere pentru a preîntâmpina o posibilă poluare.

La bordul împingătorului se aflau șapte marinari, doi români și cinci unguri, care au scăpat teferi.

Împingătorul plecase din Constanța și se îndrepta cu cele șase barje cu minereu de fier către Austria.
Pe perioada intervenției, traficul navelor pe canal, în zona respectivă, s-a desfășurat cu restricție de viteză.

Sursa: realitatea.net

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Propagandiştii Kremlinului, supăraţi că tinerii ruşi nu vor să moară în războiul lui Putin: „Avem 150 de milioane de oameni. Câţi dintre ei luptă în D…

2 Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

3 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

4 „Ucigașul de blindate” / Un sergent ucrainean a spulberat 16 „unități” ale armatei ruse, cu sistemele antitanc Stugna și Javelin

5 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo