Incendiu puternic la Mănăstirea Poiana Mărului din judeţul Buzău

Incendiu puternic la Mănăstirea Poiana Mărului din judeţul Buzău

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de marţi spre miercuri, la Mănăstirea Poiana Mărului din localitatea buzoiană Bisoca, două corpuri de clădire din incinta lăcaşului de cult fiind distruse de flăcări.

Incendiu puternic la Mănăstirea Poiana Mărului din judeţul Buzău (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, incendiul de la Mănăstirea Poiana Mărului a fost anunţat la 112, în jurul orei 2.20, de una dintre cele două măicuţe care locuiesc în lăcaşul de cult.

Două autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Buzău s-au deplasat la locul incendiului, intervenţia desfăşurându-se cu dificultate din cauza traseului greu accesibil.

La sosirea pompierilor, incendiul cuprinsese două corpuri de clădire din lemn, existând pericolul ca flăcările să se extindă şi la construcţiile învecinate.

Incendiul a fost stins după două ore, fără să fie înregistrate persoane rănite, ci doar pagube materiale, valoarea acestora fiind estimată la 20.000 de lei.

Pompierii au stabilit că flăcările au izbucnit, cel mai probabil, de la un coş de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale