Instanţa amână pentru 30 septembrie judecarea dosarului de corupţie al lui Miron Mitrea

Instanţa supremă a amânat pentru 30 septembrie dezbaterile în dosarul de corupţie al lui Miron Mitrea după ce, la termenul de joi, s-au depus suplimente de expertiză şi opinia separată a unui expert despre care apărarea a spus că nu a luat cunoştinţă.

Instanţa amână pentru 30 septembrie judecarea dosarului de corupţie al lui Miron Mitrea (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

La termenul de joi al procesului, instanţa a arătat că au fost depuse suplimente de expertiză, dar şi opinia separată a expertului parte, respectiv a expertului angajat de Mitrea să participe alături de alţi trei experţi stabiliţi de instanţă la expertizarea lucrărilor la casa mamei.

Avocatul lui Miron Mitrea, precum şi avocaţii celorlalţi inculpaţi, a arătat că nu a luat cunoştinţă de depunerea acestui document şi a solicitat amânarea cauzei din acest considerent.

Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a amânat pentru 30 septembrie continuarea dezbaterilor în cest caz, dată la care vor fi chemaţi la instanţă inclusiv cei patru experţi pentru a oferi lămuriri privind actele întocmite.

Miron Mitrea este judecat pentru fapte de corupţie în legătură cu lucrări de renovare făcute la casa mamei sale, alături de Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), şi Nicolae Popescu, care era arhitect-şef al Primăriei Voluntari la data faptelor.

În 25 octombrie 2013, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Miron Mitrea, ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada 2000 - 2004, în prezent deputat PSD, pentru luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ultimele două infracţiuni în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

3 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

4 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …

5 Acest cretin este membru PSD și bugetar