Instanţa amână pentru 30 septembrie judecarea dosarului de corupţie al lui Miron Mitrea

Instanţa supremă a amânat pentru 30 septembrie dezbaterile în dosarul de corupţie al lui Miron Mitrea după ce, la termenul de joi, s-au depus suplimente de expertiză şi opinia separată a unui expert despre care apărarea a spus că nu a luat cunoştinţă.

Instanţa amână pentru 30 septembrie judecarea dosarului de corupţie al lui Miron Mitrea (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

La termenul de joi al procesului, instanţa a arătat că au fost depuse suplimente de expertiză, dar şi opinia separată a expertului parte, respectiv a expertului angajat de Mitrea să participe alături de alţi trei experţi stabiliţi de instanţă la expertizarea lucrărilor la casa mamei.

Avocatul lui Miron Mitrea, precum şi avocaţii celorlalţi inculpaţi, a arătat că nu a luat cunoştinţă de depunerea acestui document şi a solicitat amânarea cauzei din acest considerent.

Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a amânat pentru 30 septembrie continuarea dezbaterilor în cest caz, dată la care vor fi chemaţi la instanţă inclusiv cei patru experţi pentru a oferi lămuriri privind actele întocmite.

Miron Mitrea este judecat pentru fapte de corupţie în legătură cu lucrări de renovare făcute la casa mamei sale, alături de Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), şi Nicolae Popescu, care era arhitect-şef al Primăriei Voluntari la data faptelor.

În 25 octombrie 2013, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Miron Mitrea, ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada 2000 - 2004, în prezent deputat PSD, pentru luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ultimele două infracţiuni în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

3 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

4 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

5 Val de demiteri / Guvernul a eliberat din funcție 28 de prefecți. Cine vine în loc

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante