Instanţa amână pentru 30 septembrie judecarea dosarului de corupţie al lui Miron Mitrea

Instanţa amână pentru 30 septembrie judecarea dosarului de corupţie al lui Miron Mitrea

Instanţa supremă a amânat pentru 30 septembrie dezbaterile în dosarul de corupţie al lui Miron Mitrea după ce, la termenul de joi, s-au depus suplimente de expertiză şi opinia separată a unui expert despre care apărarea a spus că nu a luat cunoştinţă.

Instanţa amână pentru 30 septembrie judecarea dosarului de corupţie al lui Miron Mitrea (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

La termenul de joi al procesului, instanţa a arătat că au fost depuse suplimente de expertiză, dar şi opinia separată a expertului parte, respectiv a expertului angajat de Mitrea să participe alături de alţi trei experţi stabiliţi de instanţă la expertizarea lucrărilor la casa mamei.

Avocatul lui Miron Mitrea , precum şi avocaţii celorlalţi inculpaţi, a arătat că nu a luat cunoştinţă de depunerea acestui document şi a solicitat amânarea cauzei din acest considerent.

Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a amânat pentru 30 septembrie continuarea dezbaterilor în cest caz, dată la care vor fi chemaţi la instanţă inclusiv cei patru experţi pentru a oferi lămuriri privind actele întocmite.

Miron Mitrea este judecat pentru fapte de corupţie în legătură cu lucrări de renovare făcute la casa mamei sale, alături de Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), şi Nicolae Popescu , care era arhitect-şef al Primăriei Voluntari la data faptelor.

În 25 octombrie 2013, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Miron Mitrea, ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada 2000 - 2004, în prezent deputat PSD, pentru luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ultimele două infracţiuni în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…