Întâlnire Tăriceanu-Ponta despre noua configuraţie a Guvernului. Tăriceanu, întrebat dacă vizează ministere ca Finanţelele sau Economia, la remaniere: Da

Întâlnire Tăriceanu-Ponta despre noua configuraţie a Guvernului. Tăriceanu, întrebat dacă vizează ministere ca Finanţelele sau Economia, la remaniere: Da

Liderul Partidului Liberal Reformator (PLR), Călin Popescu Tăriceanu, a venit la Palatul Victoria, pentru a discuta cu liderul PSD, premierul Victor Ponta despre noua configuraţie a Guvernului. Tăriceanu a declarat că partidul pe care îl conduce vizează ministere ca Ministerul Finanţelor sau Ministerul Economiei în viitorul Executiv, şi că nu vor înlocui UDMR-ul la guvernare, având altă viziune.

Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat, la Parlament, dacă pentru a pune în aplicare viziunea liberală, vizează ministere ca Ministerul Finanţelor, Ministerul Economiei, el răspunzând: ”Da”.

Întrebat dacă, în condiţiile în care UDMR pleacă de la guvernare, iar PLR intră la guvernare, ar trebui, conform algoritmului, ca PLR să primească cele două portofolii pe care le avea înainte UDMR, sau poate mai mult de două, Tăriceanu a răspuns că aceasta este o întrebarela care nu poate răspunde ”decât condiţionat”.

”Aşteptăm decizia finală a UDMR, care trebuie să se reunească în structura Consiliul Reprezentanţilor Uniunii. Nu ştiu dacă decizia pe care o va lua CRU va fi identică cu cea a Consiliului Consultativ şi, în privinţa celei de-a doua părţi a întrebării, vă pot răspunde că nu este obligatoriu să ne suprapunem. Nu înlocuim UDMR la guvernare. Noi suntem partid de factură liberală, avem altă viziune, deci s-ar putea ca priorităţile noastre nu fie aceleaşi cu cele pe care le-a avut UDMR în actul de guvernare”, a spus Tăriceanu.

El a negat că, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o marţi cu premierul Victor Ponta , ar fi negociat anumite ministere.

”Văd diverse speculaţii care se fac pe televiziunile de ştiri şi vreau să vă spun, încă de la început, că nu am făcut nici un fel de negociere cu privire la posturi sau la structura guvernului”, a subliniat el.

Întrebat când ar trebui să intre PLR la guvernare, înainte sau după prezentarea bugetului, el a răspuns că nu a fost stabilit încă momentul în care se va produce acest lucru. ”O să ne mai consultăm. Trebuie să ţinem cont, totuşi, de priorităţi. Prioritatea, după părerea mea, este bugetul şi sigur, ca soluţie politică, care să permită şi intrarea noastră la guvernare, dar această chestiune aş spune că este în subsidiar”, a completat el.

Chestionat dacă şi-a făcut nişte calcule în privinţa portofoliilor, Tăriceanu a răspuns: ”O să vă dezamăgesc. Nu. Nu mi-am făcut nici un calcul. Mi se par mult mai importante temele decât persoanele”.

Întrebat câte ministere ar trebui să aibă un guvern Ponta restructurat, acesta a răspuns că ”este foarte greu de dat un număr, pentru nu există un număr optim”.

”În condiţiile în care dintr-o coaliţie de guvernare fac parte mai multe partide, atunci, în general, nu e practica numai de la noi, este practică democratică peste tot, guvernele nu urmăresc să aibă o formulă cât mai strânsă. Nu atât numărul contează, cât calitatea miniştrilor şi eficienţa guvernamentală”, a arătat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a venit la discuţia cu premierul Victor Ponta împreună cu Radu Stroe şi Daniel Chiţoiu , foşti miniştri din Guvernul USL.

În urmă cu o săptămână, Ponta a declarat că, imediat după adoptarea bugetului, va propune în cadrul coaliţiei de guvernare o restructurare a Guvernului, "în aşa fel încât şi PLR să fie reprezentat la nivel de miniştri".

În cursul zilei de astăzi, Ponta se va mai întâlni cu Grupul minorităţilor naţionale, cu reprezentanţii Grupului parlamentar liberal şi conservator şi va participa la şedinţa grupurilor reunite ale Partidului Social Democrat.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul

5 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România