Ioan Niculae, audiat la DIICOT în dosarul Romgaz în care apare şi Videanu

Omul de afaceri Ioan Niculae s-a prezentat vineri la DIICOT în dosarul Romgaz, în care este urmarit penal alaturi de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

Ioan Niculae a fost chemat de procurori în legatura cu efectuarea expertizei în acest dosar.
Initial, omul de afaceri a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT, alaturi de alte 40 de persoane, functionari publici cu functii de conducere din SNGN Romgaz, Ministerul Economiei, Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Energiei si reprezentanti ai unei societati comerciale din Bucuresti, pentru savârsirea infractiunilor de complot si subminarea economiei nationale.
Acuzatiile au fost schimbate apoi în sustragere de sub sechestru, instigare la abuz în serviciu si spalare de bani.

Ulterior, procurorii DIICOT au extins urmarirea penala în dosarul Romgaz si l-au pus sub acuzare pe Ioan Niculae pentru ca a înstrainat mai multe bunuri pe care procurorii instituisera sechestru asigurator, ajutat de Domnita Niculae (fosta sotie), Adina Elena Niculae (fiica) si Nicoleta Mariana Toncea (actuala iubita), potrivitAgerpres.
Citeşte şi: DNA pregăteşte alte lovituri majore pentru clasa politică

În sarcina învinuitilor se retine ca au desfasurat activitati infractionale care au produs un prejudiciu de 126 milioane de dolari patrimoniului SNGN Romgaz SA si bugetului consolidat al statului si au avut drept consecinta punerea în pericol a sistemului energetic national.
Procurorii sustin ca persoanele puse sub acuzare au aprobat livrarea de catre Romgaz a unor cantitati considerabile de gaze naturale catre societatea InterAgro, detinuta de Ioan Niculae, la preturi mult diminuate fata de cele practicate de Romgaz, cu eludarea reglementarilor legale în materie, precum si mentinerea facilitatilor acordate societatii, în conditiile în care înregistra datorii semnificative la plata gazelor furnizate.

Se mai retine ca activitatea infractionala a generat imposibilitatea repartizarii de catre Romgaz a rezervelor necesare pentru realizarea programului national de înmagazinare si cresterea importului de gaze naturale, cu consecinta punerii în pericol a Sistemul Energetic National, ca ramura strategica a economiei nationale si subminarii economiei nationale, arata DIICOT.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul emoționant al unui român din diaspora, citit de CTP la Digi24: Turul II nu era pentru votul preşedinte…

2 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

3 PSD băgase statu-n buzunar! Fata lui Bădălău a încasat de la CNAIR sporuri ilegale de 75% din salariu

4 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

5 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet