Iohannis a avizat cererea de urmărire penală a fostului ministru comunist George Homoștean

Iohannis a avizat cererea de urmărire penală a fostului ministru comunist George Homoștean

Președintele Klaus Iohannis a transmis joi ministrului Justiției cererea de urmărire penală a lui George Homoștean, fost ministru de Interne în perioada 4 septembrie 1978 - 3 octombrie 1987.

Potrivit Administrației Prezidențiale, avizul a fost dat, având în vedere solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale art. 12 și ale art. 18 din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările și completările ulterioare, având în vedere Decizia Curții Constituționale 270/2008.

"Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri", precizează sursa citată.

Procurorul general Tiberiu Nițu a solicitat președintelui României formularea cererii de urmărire penală a lui George Homoștean , fost ministru de Interne în perioada 1978 — 1987, pentru complicitate la infracțiuni contra umanității în cazul morții disidentului Gheorghe Ursu, a anunțat marți Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /