Iohannis, despre legea votului prin corespondență: Sunt nemulțumit de modul în care e gestionat acest proiect

Iohannis, despre legea votului prin corespondență: Sunt nemulțumit de modul în care e gestionat acest proiect

Trimisul special al AGERPRES, Cătălin Alexandru, transmite: Președintele Klaus Iohannis s-a declarat, joi, "nemulțumit" de felul cum evoluează proiectul privind votul prin corespondență, că acesta "bate pasul pe loc", dar că va discuta cu partidele politice "din nou" și "de atâtea ori cât e nevoie" pentru a pune în mișcare acest proiect.

"Vreau să mă refer la o lege, pe care toate partidele au promis că o vor adopta, cea privind votul românilor din diaspora, respectiv votul prin corespondență. E momentul să o spun direct: sunt nemulțumit de modul în care e gestionat acest proiect. (...) Voi discuta cu partidele politice din nou și o voi face de atâtea ori cât e nevoie pentru a mișca acest proiect important și pentru dumneavoastră, (...) și pentru toți alegătorii", a spus Iohannis, în cadrul unui discurs susținut la o întâlnire cu diaspora română din Milano.

El a precizat că în cazul altor legi, precum cele care privesc partidele politice sau finanțarea acestora, s-au făcut progrese, dar, în cazul legii referitoare la votul pentru diaspora, se "bate pasul pe loc".

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a mai spus că schimbarea legislației electorale reprezintă "un prim pas" în reforma instituțiilor politice, că acest pas este unul "esențial, dar nu suficient", întrucât este necesară și o reformare internă a partidelor.

Șeful statului român s-a adresat reprezentanților diasporei, afirmând că încearcă să răspundă așteptărilor pe care românii din afara granițelor le au de la el.

"Știu că aveți speranțe mari, știu că, după ani de deziluzii, timpul nu mai are răbdare și că aveți așteptări de la mine. Le înțeleg și încerc să răspund la ele. Poate nu în modul consacrat în ultimii 25 de ani în politica românească, dar cu siguranță voi răspunde la ele în modul meu, păstrând niște principii și valori și onorând promisiunea de a face o altfel de politică", le-a transmis Iohannis reprezentanților diasporei.

Președintele Klaus Iohannis a participat joi după amiază la Milano la o întâlnire cu diaspora, la care au fost prezenți câteva zeci de români stabiliți în Italia. La întâlnire a fost prezent și primarul orașului Milano, căruia șeful statului român i-a transmis că se află în fruntea unui oraș "care de mult timp a înțeles că diversitatea etnică, culturală, religioasă, nu este o amenințare, ci o șansă de dezvoltare". AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 Ucraina a umblat la „cutia cu maimuțe” pentru atacul din Crimeea? În cazul ăsta, Rusia s-ar confrunta cu probleme enorme

5 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...