Iohannis, despre o nominalizare a lui Predoiu ca premier: Eu tind să-mi păstrez și să-mi îndeplinesc promisiunile

Iohannis, despre o nominalizare a lui Predoiu ca premier: Eu tind să-mi păstrez și să-mi îndeplinesc promisiunile

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că soluția optimă în cazul premierului Victor Ponta este demisia, arătând că în acest caz va consulta partidele și formațiunile parlamentare pentru nominalizarea unui nou prim-ministru.

 

Întrebat dacă rămâne la propunerea de nominalizare a lui Cătălin Predoiu drept premier, așa cum a anunțat în campania electorală, el a răspuns: "Eu tind să-mi păstrez și să-mi îndeplinesc promisiunile".

"Demisia (n.r. lui Victor Ponta) este soluția optimală. În varianta cealaltă putem să discutăm când va fi cazul despre suspendare", a spus Iohannis la TVR1.

El a precizat că în cazul unei demisii a lui Victor Ponta din funcție, pasul următor este consultarea cu partidele parlamentare, nominalizarea unui nou premier și formarea unui Guvern.

"Există în Constituție prevăzută acea fază de consultări a partidelor politice care în anumite perioade a dus la consultări pur formale. Eu chiar vreau să consult partidele politice, vreau să aud opțiunile lor, vreau să văd cum reacționează atunci când ajungem în situația respectivă și în funcție de acest lucru voi face nominalizarea. Dar opțiunea mea este cunoscută destul de bine bănuiesc", a spus Iohannis.

În ceea ce privește o nouă majoritate parlamentară, șeful statului a susținut că aceasta este o chestiune care trebuie evaluată de persoana nominalizată ca premier.

"Din discuțiile cu partidele politice putem să ne dăm seama ce majoritate se conturează sau se păstrează, dar acum este un pic devreme ca să discutăm acest lucru", a afirmat Iohannis. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...