Iohannis: Este datoria noastră să le asigurăm condiții bune de muncă și de viață militarilor, dar și pensii decente

Iohannis: Este datoria noastră să le asigurăm condiții bune de muncă și de viață militarilor, dar și pensii decente

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la bilanțul Ministerului Apărării Naționale pe anul 2014, că valoarea supremă a Armatei sunt militarii, iar o creștere a calității vieții acestora trebuie să devină o preocupare permanentă a conducerii MApN și a Guvernului.

"Armata este o instituție al cărei crez, 'Onoare și Patrie', exprimă valorile fundamentale pe care se clădesc unitatea, coeziunea și loialitatea, mai ales în situațiile dificile în care această instituție fundamentală este chemată să intervină. Valoarea supremă a instituției dumneavoastră sunt oamenii în uniformă, femei și bărbați, militarii de toate gradele, care în țară sau în teatrele de operații din afara țării își fac datoria, conform jurământului și având în minte și în suflet fidelitatea față de țară. Este datoria noastră să le asigurăm un statut profesional și social corespunzător, condiții bune de muncă și de viață, atât timp cât sunt activi profesional, cât și pensii decente după trecerea în rezervă. Creșterea calității vieții personalului militar și civil trebuie să devină o preocupare permanentă a conducerii ministerului și a Guvernului", a spus șeful statului, la sediul MApN.

El i-a felicitat pe militari pentru rezultatele obținute în 2014 și le-a urat succes în realizarea sarcinilor "deloc ușoare" pe care le au de îndeplinit anul acesta.

Președintele Iohannis a subliniat totodată că a participat pentru prima dată în calitate de președinte al României la bilanțul Ministerului Apărării Naționale. "Un moment de bilanț poate fi unul formal sau presupune un raport rece. Vă asigur însă că pentru mine nu este", a precizat el.

Șeful statului a amintit că a participat la parada militară din 1 Decembrie de la Alba Iulia și la cea din 24 Ianuarie de la Iași, unde de fiecare dată a văzut "patriotism, onoare și curaj".

"A-ți pune viața în slujba apărării țării tale este una dintre expresiile cele mai clare și directe ale patriotismului", a arătat Iohannis.

El a mărturisit că în exercițiul funcției de președinte nu există moment mai emoționant decât salutul drapelului de luptă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...