Iohannis: Particip la reuniunea extraordinară a Consiliului European; niciodată problema refugiaților și a migrării nu a fost mai acută

Președintele Klaus Iohannis afirmă că problema refugiaților și a migrării nu a fost niciodată mai acută, anunțând că în acest context participă joi la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va căuta soluții pentru criza migrației. "Războiul, dictaturile ori corupția generalizată silesc oameni din multe țări ale lumii să-și părăsească satele și orașele și să ia calea refugiului. Traficanți de toate felurile promit să-i ducă în țări libere de violență și persecuție. Niciodată problema refugiaților și a migrării nu a fost mai acută și, de aceea, mâine particip la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va căuta soluții pentru criza migrației", a scris, joi, Iohannis, pe Facebook.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a convocat pentru joi summitul extraordinar al Uniunii Europene pentru a formula un răspuns comun european la agravarea crizei reprezentate de fluxul de imigranți dinspre Africa de Nord.

''Am decis să convoc un Consiliu European extraordinar pentru joi pentru a analiza situația din Mediterana. Această situație este dramatică și nu poate continua astfel. Nu putem accepta ca sute de oameni să moară în timp ce încearcă să treacă marea către Europa. Iată de ce am decis să convoc un summit extraordinar'', a afirmat Tusk, într-o înregistrare postată pe YouTube.

Liderii statelor membre UE vor analiza, de asemenea, modalitățile de ajutare a ''celor mai afectate țări europene'' și de accelerare a cooperării cu țările de origine a imigranților și cu cele de tranzit.

Baza dezbaterii de joi dintre liderii statelor UE va fi reuniunea de urgență a miniștrilor de interne și de externe ai statelor membre, desfășurată luni (20 aprilie), la Luxemburg.

''Situația din Mediterana privește nu numai țările noastre vecine din sud, ci pe noi toți, întreaga Europă'', a adăugat Donald Tusk.

Decizia sa urmează unui apel lansat de premierul italian Matteo Renzi de organizare a unei reuniuni de urgență a liderilor statelor Uniunii Europene, după ce un naufragiu înregistrat în week-end s-a soldat cu moartea a 900 de persoane, dacă informațiile vehiculate vor fi confirmate.

În fiecare zi, între 500 și 1.000 de persoane sunt salvate de paza de coastă italiană și de navele comerciale. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

2 Rareș Bogdan, veste tristă pentru Ciuma Roșie: PSD să-și ia adio de la guvernare, cât timp va fi Klaus Iohanni…

3 12 state au activat Garda Națională din cauza revoltelor care s-au extins pe întreg teritoriul american

4 Vânzători de țară! / PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul e…

5 Economia Suediei, țara cu cea mai controversată politică anticoronavirus, a crescut în primul trimestru

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios