Iohannis se va consulta miercuri cu liderii partidelor parlamentare pe tema legilor Big Brother

Iohannis se va consulta miercuri cu liderii partidelor parlamentare pe tema legilor Big Brother

Presedintele Klaus Iohannis se va consulta miercuri cu liderii partidelor si formatiunilor parlamentare pe tema legilor Big Brother, au declarat pentru Agerpres surse oficiale.

Potrivit surselor citate, consultarile pe tema securitatii cibernetice vor avea loc miercuri, la ora 10,00, la Palatul Cotroceni.

Ultimele consultari ale sefului statului cu reprezentantii partidelor si formatiunilor parlamentare au avut loc pe 20 aprilie si au vizat stadiul legislatiei electorale si procedurile parlamentare de incuviintare a cererilor justitiei.

La inceputul lunii februarie, Administratia Prezidentiala a anuntat ca legile Big Brother vor fi reanalizate la nivelul Consiliului Operativ de Securitate Cibernetica (COSC), la initiativa presedintelui Klaus Iohannis, cu scopul "de a se gasi un echilibru intre respectarea libertatilor individuale si prevenirea terorismului, criminalitatii cibernetice si combaterea coruptiei".

"Demersul are drept scop depasirea blocajului care se inregistreaza in prezent, punerea in acord cu deciziile Curtii Constitutionale si o mai buna informare a opiniei publice privind masurile in plan legislativ si efectele acestora. Reanalizarea legislatiei in domeniu va include si consultari cu societatea civila, inainte de reinceperea unui nou proces legislativ la nivel parlamentar, participarea reprezentantilor societatii civile fiind indispensabila pentru un demers care sa vina si in intampinarea celor care in trecut si-au exprimat reticenta fata de unele prevederi", arata sursa citata.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…